A Ripple vezérigazgatója mesél az XRP-perről és más aktuális témákról

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miért hallgat a Ripple ennyire a SEC-perről? Lefizette a tőzsdéket, hogy listázzák az XRP-t? Mi lesz velük? Brad Garlinghouse, a Ripple CEO-ja válaszolt ezekre a kérdésekre… és még sok minden másra.

A 2021-as év a kriptoökoszisztéma nagy részének jól indult, a Ripple azonban az egyik kivételével. A vállalat a szektor történelmének egyik legkockázatosabb perével áll szemben. Az XRP tokent körül övező pesszimizmus lefelé indította a lejtőn a token árfolyamát, amely jelentős veszteségeket okoz azoknak, akik még mindig az XRP táborába tartoznak.

A Ripple sokféle módon próbálta kezelni ezt a helyzetet, próbálta bevetni a lobbi erejét,  külső auditokat is magára hívott, de az áttelepülést is fontolgatták. Még a jogi vita során is a Ripple vezérigazgatója próbált megegyezni a SEC-kel, hogy elkerüljék a pert. Erőfeszítései azonban eddig nem jártak sikerrel.

A harc épphogy elkezdődött

Brad Garlinghouse Twitter posztjában elmondta, hogy a cég próbálta peren kívül megoldani a problémát. Bár eddigi erőfeszítéseik hiábavalók voltak, a Ripple továbbra is próbálkozik majd Joe Biden adminisztrációjában is olyan partnert találni, aki felkarolja a témájukat.

Brad Garlinghouse

Kérdés: Miért nem egyezett meg a Ripple a SEC-kel?

“Nem mehetek bele a konkrétumokba, de tudnotok kell, hogy megpróbáltuk – és az új adminisztrációval is próbálkozunk – megoldani ezt oly módon, hogy az XRP közösség továbbra is folytathassa az innovációt, a fogyasztók védve legyenek és a rendezett piacokat megőrizzük.” 2/10 – Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 2021. január 7.

Ez csak egy volt azon kérdések sorozatából, amelyekre a Ripple vezérigazgatója válaszolt, hogy megpróbálja megnyugtatni a követőit az üggyel kapcsolatban. A SEC panaszt hetekkel Donald Trump mandátumának lejárta előtt nyújtották be, és Jay Clayton, SEC elnök utolsó nagyobb lépése volt a hivatal elhagyása előtt.

Úgy tűnik, hogy a Ripple egy új, kriptobarát adminisztráció jóváhagyásában reménykedik. Arra ösztönözné a jövőbeni törvényhozókat, hogy gondolkodjanak egy kicsit józan ésszel a kriptoipart érintő kérdések kezelésében.

“A szabályozás egyértelműségének hiányából szabályozási káoszba léptünk át az USA-ban. Ezért a végrehajtással történő szabályozás rossz közös irányelv. Az új adminisztrációtól a #DCEA újbóli bevezetésére számítunk – a józan ésszel megalkotott jogszabályok egyértelművé teszik az egész iparáganak a működését.” 5/10 – Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 2021. január 7.

Ebben a józan észben reménykednek más iparági szereplők is. VanEck például újból benyújtotta a Bitcoin ETF-re vonatkozó kérelmét most, amikor egy új adminisztráció lesz felelős az eset elbírálásáért.

A Ripple más aktuális témákkal is foglalkozik

A cég vezérigazgatója más aktuális témákat is érintett, mint például azokat az állításokat, amelyek szerint a Ripple lefizette a tőzsdéket az XRP listázásáért.

“A Ripple nem tudja kontrollálni, hogy az XRP hol van listázva, ki birtokolja stb. Nyílt forráskódú és decentralizált.” – nyilatkozta Garlinghouse anélkül, hogy kifejezetten tagadta volna a szóbeszédet.

Ezekben az esetekben a szójáték kritikus. Az a személy, akinek nincs közvetlen kontrollja afelett, hogy a tokent ki listázza, befolyásolhatja egy tőzsde döntését a listázásban. De a témát félretéve, Garlinghouse azt mondta, hogy cége valóban fizetett ügyfeleinek, hogy elkezdjék használni a szolgáltatásaikat – korábban xRapid, xCurrent és xVia néven voltak ismertek, és most beolvadtak az ODL-be.

Garlinghouse szerint sok esetben a tőzsdék megelőző, és nem végleges intézkedéseket hoznak. Kifejtette, hogy különbség van a delistázás és a felfüggesztés között, ezért egyes tőzsdék döntése „nem meglepő”.

Garlinghouse beszélt a Tetragonnal való nézeteltéréséről is, aki a Ripple egyik fő befektetője. Kritizálta a befektető azon döntését, hogy bepereli a Ripple-t, ami még jobban megnehezíti a vállalat dolgát.

Kérdés: A befektetők hisznek a Ripple-ben?

“Igen, vannak valódi részvényeseink. Így birtoklod a Ripple tőkét – a részvényeinket vásárlod meg, nem az XRP-t. Csalódottak vagyunk, hogy a Tetragon (aki a Ripple 1,5% -át birtokolja) a SEC állításai miatt tisztességtelenül próbálja kihasználni a helyezetet.” 7/10 – Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 2021. január 7

Az előzetes tárgyalás februárban lesz megtartva. A Ripple-nek és a SEC-nek azonban február 15-ig egy rövid leírást kell benyújtaniuk az esetről és érveikről.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.