A francia kormány 34 millió USD értékű Bitcoin árverését tervezi a héten

Egy franciaországi aukciós házban 611 BTC értékesítését tervezik a héten egy francia kormányhivatal megbízásából.

Jelenlegi áron ez a mennyiségű Bitcoin körülbelül 34,2 millió dollárt ér, bár az eladásra kerülő összeget több száz kis részletben értékesítik.

A március 17-re, azat szerdára tervezett aukció reggel 9 órakor kezdődik, és 437 egyéni értékesítési tételt tartalmaz. Az eladásra kínált BTC mennyisége egyenként 0,11 BTC és 2 BTC között mozog, a Kapandji Morhange weboldal szerint.

Amint ezt a hónap elején a Cyberguere francia kiadvány megjegyezte, a kriptók döntő többsége a GateHub tőzsdei szolgáltatás 2019-es feltöréséből származik. Az akkor ellopott összeg XRP digitális eszköz formájában volt tárolva, amelyet úgy vélnek, hogy később Bitcoinra váltottak.

Az aukciót az AGRASC, másnéven a francia lefoglalt és elkobzott vagyontárgyak kezeléséért felelős ügynökség képviseletében rendezik meg. Az aukciós hirdetmény szerint a résztvevőknek március 13-a előtt regisztrálniuk kellett a rendezvényre.

Nem a francia kormány az egyetlen, aki BTC-t bocsát aukcióra. Hétfőn az amerikai kormányzati szerv által tartott aukción nagyjából 0,75 BTC-ra lehetett licitálni.

aukció

Bitcoin aukciók gyakorlata

Nem az első, és valószínűleg nem az utolsó eset, hogy egy kormányzati szerv vagy ügynökség Bitcoin és kriptovaluta aukciót szervez. Korábban például a svéd adóbehajtó ügynökség, ami az ország államadósság behajtó szervezete 4.59 BTC-t ajánlott fel aukcióra potenciális vásárlóknak. A 4.59 BTC akkori aktuális piaci árfolyamon közel 11.5 millió forintot ért.

Ahogy egyre nagyobb teret nyernek a kriptovaluták a mainstream fizetési megoldások világában, úgy bizonyos bűncselekmények elkövetésekor is sokkal szélesebb körben használják fizetésre az elkövetők. Ebből kifolyólag a rendőrség és a nyomozószervek is egyre gyakrabban érnek tetten olyan bűnözői csoportokat, akik kriptókkal fizetnek. Mivel a kriptovaluták még hivatalos fizetőeszközként nem elfogadottak, így ezeket a lefoglalt Bitcoinokat fiatpénzekre akarják váltani a különböző bűnüldöző szervek, mint az adóhatóság, nyomozószervek, rendőri szervek. Érdemes lesz figyelni, hogy ezeken az aukciókon a piaci árfolyamnál mennyivel alacsonyabb értéken lehet ezeket a kriptókat megvásárolni, mert akár még szép kis árfolyam nyereséget is meg lehet kaparintani az aukciók által.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük