A Nexus Mutual már védi a Coinbase és Binance felhasználókat is

A Nexus Mutual központosított tőzsdei fedezetet kínál. A protokoll kompenzálja azokat a felhasználókat, akik pénzeszközeik 10%-át elveszítik, vagy elhúzódó pénzkifizetési problémákat tapasztalnak.

A Nexus Mutual kibővíti a fedezetet a CeFi-re

A DeFi legnépszerűbb biztosítási protokollja, a Nexus Mutual „felügyeleti fedezettel” bővült.

A Nexus Mutual blog közleménye szerint a fedezet „megvédi azokat a felhasználókat, akik pénzeszközöket fektetnek be egy olyan szervezetbe, amely felelős a kriptovaluta eszközökhöz kapcsolódó privát kulcsok megőrzéséért”.

Ez magában foglalja a nagyobb tőzsdéket is, mint a Coinbase és a Binance. A szolgáltatás ma életbe lépett.

A fedezet két eshetőségre vonatkozik: tőzsdei hackertámadásra, amelyben a felhasználó elveszítette pénzeszközeinek több mint 10%-át, és 90 napnál hosszabb ideig tartó pénzkifizetési problémákra.

A Nexus Mutual olyan platformként indult, amely a DeFi felhasználók számára kínált fedezetet az olyan protokollok használatakor, mint a Compound.

Annak köszönhetően, hogy az elmúlt években a DeFi területén nem kis számú hackertámadás történt, a Nexus az Ethereum ökoszisztéma pillérévé vált. A felhasználók, akik olyan tevékenységeket folytatnak, mint a hozamvadászat (yieldfarming), egy biztonsági hálóként tekintenek rá.

A Nexus Mutual-t általában DeFi-biztosításnak nevezik, bár jogi okokból „fedezeti” szolgáltatónak nevezi magát. A Mutual Nexus tagok felelősek a követelések jóváhagyásáért vagy elutasításáért, és szavazati jogukat az általuk birtokolt NXM tokenek aránya alapján számítják ki.

Ha elegendő számú NXM token van ‘sztékelve’ egy központosított tőzsdével szemben, akkor az adott tőzsde felhasználói igénybe vehetik a fedezetet. Ezt úgy tehetik meg, hogy fedezetet vásárolnak, majd követelést terjesztenek a Mutual tagok elé, akik szükség esetén szavaznak róla.

A DeFi Cover még mindig nagy kérdés

A mai napig egyetlen DeFi protokoll sem ajánlott átfogó megoldásokat a CeFi fedezetekre. A Cover Protocol ismertette terveit tavaly év vége felé arra vonatkozóan, hogy a DeFi-n kívül széleskörűen lefedett lehetőségeket kínálnak, bár ez még nem valósult meg.

A Cover csapatnak problémái akadtak, amikor a Grap Finance december végén 4 millió dollárért feltörte a protokollt, mielőtt visszafizette volna az összeget. A projekt ezt követően harmadszor is újraindította a tokenjét (belső viták és különböző okok miatt a token $SAFE-ról $SAFE2-re, majd $COVER-re nevezték át).

A Nexus Mutual is komoly problémákkal szembesült a múlt hónapban.

A protokoll alapítóját, Hugh Karpot átverték, amely után 370 000 NXM tokent küldött egy támadónak. A támadó hamis MetaMask kiterjesztést hozott létre, miután távoli hozzáférést kapott számítógépéhez. Karp akaratlanul is elküldte a támadóknak az akkor 8 millió dollár értékű tokent.

Az eset drámai nyomozáshoz vezetett, amelynek során a Nexus Mutual lenyomozta az IP-címet Szingapúrban. A támadó ekkor már 2,7 millió dollár váltságdíjat követelt. A tettest még nem találták meg.

Karp közzétett egy post-mortem elemzést, és a vizsgálat még most is folyamatban van. Ennek ellenére a Nexus Mutual a szokásos módon működik, és a protokollba zárt pénzeszközöket nem érintette. A központosított tőzsdék fedezeteinek frissítésével úgy tűnik, hogy a csapat a DeFi protokollok kínálatán túli területre szeretné betenni a lábát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.