A Google hirdetési bevételeit is hazavágta a kriptotél

Nem csak a digitális kriptoeszközöket fejlesztő cégek és a befektetők szenvednek a mostani kriptotélben. A Google keresőóriás is azt állítja, hogy megsínyli ezt az időszakot.

A Google üzletifejlesztési igazgatója, Philipp Schindler szerint a kriptotársaságok reklámköltéseinek lassulása jelentősen hátráltatta a Google bevételeinek növekedését. Ezt Schindler az Alphabet harmadik negyedéves eredményének beszámolója során jegyezte meg október 25-én. Elmondta, hogy “egyes hirdetők költésének visszaszorulása volt tapasztalható a keresés bizonyos területein az adott időszakban”.

A pénzügyi szolgáltatások közül a biztosítás, hitel, jelzálog és kriptovaluta alkategóriák csökkentették a hirdetési kiadásokat – tette hozzá.

Ez a visszaesés a CNBC szerint a Google-nál 2013 óta a leggyengébb hirdetési növekedési időszakát eredményezte, mivel a bővülés mindössze 6%-os volt.

Tech részvények még mindig zuhannak

Az Alphabet részvényei 7%-ot estek a keddi zárás utáni kereskedésben, miután a vártnál gyengébb eredményről számoltak be. A YouTube hirdetési bevételei pedig mintegy 2%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest. Sundar Pichai vezérigazgató a “kihívásokkal teli makrokörnyezetet” okolta a vállalat gyenge teljesítményéért. A GOOGL részvényárfolyama a késői kereskedésben 97,60 dollárra esett vissza. A technológiai részvény az év eleje óta közel 33%-ot veszített az értékéből.

Alphabet árfolyam

Nem az Alphabet volt azonban az egyetlen technológiai részvény, amely tegnap mínuszban volt. A Microsoft szoftveróriás 8,1%-ot veszített a csalódást keltő bevételi előrejelzést követően. A vállalat öt éve a leggyengébb negyedéves forgalomnövekedést könyvelte el. Az MSFT 233,87 dollárra esett vissza, ami tovább rontotta a részvények idei év eddigi 30%-os árfolyamcsökkenését.

A Meta részvényei a zárás utáni kereskedésben szintén csökkentek, 5,6%-kal 131,85 dollárra estek vissza. Ráadásul a nagyszabású metaverzum tervekkel kapcsolatos fogyasztói hangulat és lelkesedés is csökkent. A META több mint 60%-ot zuhant 2022 eleje óta.

A kriptopiacok idén erősen korreláltak a technológiai részvényekkel. De sajnos a kriptoeszközök megverték a Nasdaq tőzsdét, amely január 1. óta 30%-ot veszített az értékéből. A volatilisebb kriptopiac ugyanebben az időszakban 56%-kal esett vissza.

Ritka esemény a kriptotélben

Egy érdekes és ritka esemény mégiscsak történt a héten, ugyanis a teljes kriptopiaci kapitalizáció szerdán átlépte az 1 billió dollárt. Ez a legmagasabb érték három hete a 4,6%-os emelkedést követően.

A Bitcoin ismét áttörte a pszichológiai 20 000 dolláros határt. Az eszközzel 5%-os napi emelkedés után 20.859 dolláron kereskedtek a cikk írásakor.

BTC_árfolyam

Az Ethereum még jobban teljesített. A 10%-os emelkedés után az ETH árfolyamát 1.572 dolláron állt meg, ami a legmagasabb érték szeptember közepe óta. További nagy erősödések voltak ma a Cardano, a Solana, a Dogecoin és a Polkadot esetében is.