Újabb csapás a Bitcoin kínálatra: a Grayscale 3x annyi bitcoint vásárolt decemberben, mint amennyit kibányásztak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Grayscale intézményi befektetőknek indirekt BTC kitettséget kínáló pénzügyi szolgáltató teljes kezelt kriptovaluta eszközállománya átlépte a ~20 milliárd dollárt.

A Coin98 Analytics újévi bejegyzése alapján a Grayscale közel 3x annyi bitcoint (BTC) vásárolt, mint amennyit decemberben a bányászok kibányásztak. Ez 72,950 újabb BTC-t jelent ($2.132 billion) a Grayscale tárcáiban mialatt az összes blokkjutalom gyanánt bányászott piacra került érme csak 28,112 BTC volt.

A szűkös kínálat lehet az elsődleges indok a mögött, hogy a bitcoin árfolyama csak decemberben +55%-ot emelkedett és már a 30,000$-ral szemez.

A Grayscale eszközállománya egyetlen év alatt nőtt 2 milliárd dolláról 20 milliárdra és ezzel a kriptovaluta piacokon intézményi szereplőknek kitettséget biztosító pénzügyi vállalatok legnagyobb szereplője. A 20 milliárdból 17.475 milliárd dollár értéket jelent a bitcoin-állomány, a maradékot pedig a jóval kisebb kapitalizációjú litecoin (LTC), XRP, bitcoin cash (BCH) ether (ETH) és más érmék adják.

Bányászott bitcoinok kontra Grayscale által vásárolt BTC decemberben

A Bitcoin évszázadra előre kódba vésett ‘inflációval’, az az újan forgalomba kerülő BTC kínálattal rendelkezik a 21 milliós teljes piaci kínálat eléréséig. Jelenleg ez 6.25 új bitcoint jelent ~10 percenként, ami 2024-ben újra a felére fog csökkenni. Ilyen típusú kiszámíthatóságot és megbízhatóságot egyetlen jegybanki pénz, se befektetési eszköz nem tud garantálni a világon, ezért is válik fokozottan attraktív befektetési eszközzé már az intézményi szereplők körében is. Mellette a Bitcoin hálózat utilizálható fizetési processzorként, az érmék pedig fizetőeszközként is úgy, hogy nincs szükség egyetlen bankra vagy pénzügyi közvetítő cégre sem a hálózat használatához.

Grayscale által kezelt teljes kriptovaluta eszközállomány december 31-én

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.