A Harvard és a többi amerikai elitegyetem is Bitcoinba fektet

Számos nagy amerikai elitegyetem alapítványa a jelentések szerint kriptovalutát vásárolt a tőzsdéken. A Harvard, a Yale, a Brown Egyetem és a Michigani Egyetem alapítványa is így tett.

Az egyetemi alapítványok hagyományosan pénzzel vagy más pénzügyi eszközzel, például legújabban kriptóval támogatják a tudományos intézményeiket. A Bloomberg által bemutatott jelentés megállapította, hogy alapítványok is szerepelnek azon ügyfelek körében, akik ebben a hónapban kriptovalutába fektettek.

Amikor további részleteket kértek arról, hogy mióta tartanak ezek az új típusú beruházások, egy névtelen forrás elmondta:

„2019 közepe óta. Legtöbben legalább egy éve már elkezdtek vásárolni. Azt gondolom, hogy valószínűleg valamikor ebben az évben elő is jönnek ezek az alapítványok a részletekkel. Gyanítom, hogy nagyon szép hozamokat értek el.”

Intézményi befektetők és most az elitegyetemek is kriptóba fektetnek

Az egyetemi alapítványoknak sajátos jogi struktúrájuk van, amelyeknek célja egy meghatározott célú befektetés korlátlan ideig történő megőrzése, és a legnagyobb hozam megszerzése. Nem csoda hát, hogy a kriptókba fektettek, hiszen eddig idén a kriptoeszközök teljesítettek a legjobban.

A Harvardé a legnagyobb egyetemi alapítvány, több mint 40 milliárd dollárnyi eszközzel, a Yale a második több mint 30 milliárd dollárral, Michigan körülbelül 12,5 milliárd dollárral, Brown pedig 4,7 milliárd dollárral rendelkezik. Nem tudjuk, hogy ebből mennyi van nekik kriptoeszközben, de minden valószínűség szerint csak egy kis töredék még.

A Bloomberg megemlítette az intézményi befektetők aktivitását is, amelyek óriási hatást gyakoroltak a Bitcoin árára az elmúlt hónapokban. Különös tekintettel az olyan nagy befektetők, mint például a Guggenheim Partners LLC és a Paul Tudor Jones, akik hozzájárultak az érdeklődés felkeltéséhez és a kedvező precedens létrehozásához.

Emellett a MicroStrategy is folytatja a Bitcoin felvásárlását. Legújabb vétele január 22-én történt, ekkor összesen 10 millió dollár értékben vásároltak be.

Michael Saylor vezérigazgató arra is rámutatott, hogy a Nasdaq által jegyzett Marathon Patent Group éppen 150 millió dollár értékben vásárolt BTC-t. Hozzátette:

“Egy másik állami vállalat a Bitcoin-t kincstári tartalékként kezeli.”

A Grayscale szintén „vásárlási módba” kapcsolt mivel a Bitcoin most 25%-kal olcsóbb, mint a csaknem három héttel ezelőtti csúcson. Az intézményi alap összes kezelt vagyona 26,6 milliárd dollárt tesz ki.

Bitcoin árkitekintés

A Bitcoin folytatja a korrekciót, 24 órás alakulása szerint 8,66%-át veszített értékéből, és jelenleg 31 456 dolláron áll. A héten 13,6% körüli csökkenést mutat, és a pszichológiai 30 ezer dolláros támogatási zóna felé tart.Ha bebukik a 30 ezer dolláros határ alá, az a visszaesés felgyorsulását eredményezheti, további 40%-kal, ami körülbelül 25 000 dollár lenne.