A Helium Network márciusra tűzte ki a Solana-ra való átállást

Helium Network kommunikációs protokoll március 27-ét jelölte meg a Solana blokkláncra való áttérés és az orákulum telepítésének időpontjaként, amivel a skálázhatóság és a megbízhatóság javítására törekszenek.

Egy február 17-i blogbejegyzés szerint az átállás március 27-én egy 24 órás intervallumban zajlik majd, amely idő alatt a jelenlegi Helium blokklánc leáll. Azonban a Proof-of-Coverage és az adatátviteli aktivitások nem lesznek érintettek. Az átállási folyamat felügyeletére egy önkéntesekből álló munkacsoportot hoznak létre a Helium közösségén belül.

Helium

A Helium csapata kijelentette:

“Ez a frissítés az összes tárcát, Hotspotot és a Helium Network állapotát érinti. Egy 24 órás átmeneti időszak alatt fog lezajlani, amely körülbelül 15:00 UTC / 10:00 AM ET-vel kezdődik”.

A lánc leállása után a validátorok nem fognak blokkokat létrehozni, és a tranzakciók nem fognak szinkronizálódni. A blokkláncról egy végső pillanatkép készül majd, és ez alapján az összes fiók és token migrálásra került a Solana blokkláncra, és a hotspotokat NFT-ként fogják veretni – közölte a csapat.

“Fontos kiemelni, hogy az előző 24 órában a Proof-of-Coverage tevékenység által generált jutalmak az átmeneti időszak után is elérhetőek lesznek a Hélium tárcában. Az orákulumok frissíteni fogják az igényelhető egyenlegeket, és a Hotspot-tulajdonosok használhatják az új igénylési funkciót”.

Nagy fejlesztések előtt áll a Helium Network

A HNT és MOBILE tokenek tulajdonosainak nem kell semmilyen lépést tenniük ahhoz, hogy részt vegyenek a frissítésben. Ugyanez vonatkozik a hotspot-tulajdonosok többségére is. Bár a nagy flotta tulajdonosok tesztelhetik a speciális igénylési funkciókat, vagy egyéni tárca megoldásokat is fejleszthetnek maguknak.

A Solana-ra való átállást a közösség szeptember 22-én a HIP-70 elfogadásával tette lehetővé, több mint 80%-nyi támogató szavazattal. Akkor a fejlesztők kiemelték, hogy az áttérés előnyei közé tartozik, hogy több natív token áll majd rendelkezésre a subDAO jutalom pool-ok számára. Egyúttal jobb lesz a bányászat, valamint megbízhatóbb adatátvitel és ökoszisztéma-támogatás áll majd rendelkezésre.

Szintén tavaly szeptemberben jelentette be a Heliumot létrehozó Nova Labs, hogy megállapodást kötött az amerikai T-Mobile távközlési szolgáltatóval egy kriptovezérelt mobilszolgáltatás elindításáról. Ez lehetővé tenné majd az előfizetők számára, hogy kriptojutalmakat kapjanak a lefedettség minőségére vonatkozó adatok megosztásáért. Szintén jutalmakat lehet gyűjtenis a Helium holtpontok azonosításában való közreműködésért is országos szinten.