A japán megabank SBI elnöke csatlakozott a Ripple igazgatótanácsához

A blokklánc utalási vállalat Ripple új tagot üdvözölhet igazgatótanácsában. Yoshitaka Kitao a japán megabank SBI Holdings elnöke és CEO-ja.

A Ripple a múlt héten jelentette be a hírt hozzátéve, Kitao az SBI Ripple Asia CEO-ját Takashi Okitát váltja a székben.

Kitaonak több mint 40 évnyi munkatapasztalata van a globális pénzpiacokon. 1999-ben alapította az SBI Holdings pénzügyi szolgáltatót, előtte a Softbank Corporation és Nomura Securities vállalatoknál dolgozott.

Chris Larsen Ripple társalapító szerint a helycserés támadás:

Körülbelül fele az ügyfeleinknek az Ázsia és a csendes-óceáni térségben tevékenykedik és gyorsan terjeszkedünk a régióban. Kitao a legjobbkor csatlakozik a Ripple-hez mivel mélyíteni akarjuk az ügyfélbázisunkat Ázsiában.

A Ripple – megabank SBI partnerség nem új hír az ég alatt. 2016-ban a két cég megalapított az SBI Ripple Asia-t, ami múlt év szeptemberben kapott engedélyt, hogy blokklánc alapú fizetési alkalmazást indítson, ez volt a MoneyTap.

Az SBI Ripple Asia egyben egy konzorciumot is tető alá hozott a blokklánc technológia alkalmazási területeinek kutatására az értékpapírpiacokon.

A Ripple más régiókban is nyomul. Tegnapi a hír, hogy a Saudi British Bank (SABB) bejelentette, azonnali nemzetközi pénztranszfer szolgáltatást indított a Ripple platformján keresztül. Az SBI a kriptopénz bányászat terén kezdi el aktivizálni magát és bányászchipek és rendszerek fejlesztésén dolgozik.

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük