A kínai kriptobefektetők harcolnak a kormányzati korlátozások ellen

A kínai kriptobefektetők nem igazán törődnek a tőzsdén kívüli kriptovaluta-kereskedésekre vonatkozó kormányzati figyelmeztetésekkel. Nagy számban rohannak a piacra, hogy kriptovalutákat halmozzanak fel, kiemelt figyelmet fordítva a Bitcoinra.

A tőzsdén kívüli befektetők megrohamozták a kriptopiacot

Emlékezzünk csak vissza arra, hogy a piac az árfolyam esésével reagált arra, amikor a kínai miniszterelnök-helyettes, Liu elárulta, hogy a kormány a Bitcoin bányászati és kereskedési tevékenységének visszaszorítását tűzte ki célul az országban. Teszi mindezt a csalásokra és a pénzmosásra mint a kriptopiac lehetséges kockázataira hivatkozva. Ezen figyelmeztetések ellenére azonban Kínában az OTC piac továbbra is aktív maradt.

Ez hosszú távon bullish trend lehet a Bitcoin számára, mivel a kriptók rotációja megemelkedik a gyenge kezektől, akik ilyenkor eladják az eszközeiket, amit aztán az éles eszű és hosszú távon tervező befektetők vesznek meg. Rövid távon azonban a piac hajlamosabb a nagyobb volatilitásra, mivel a medve trend a piaci manipuláció miatt elnyúlhat.

Bennfentes források alapján most úgy tűnik, hogy a piaci manipulációt az OTC kereskedők késői belépése okozza, akik az árakat lefelé akarják tolni annak érdekében, hogy olcsóbban vásárolhassanak.

A kínai Bitcoin bikák kilépése jó a piac számára?

Kína hozzájárulását és szerepét a globális kriptovaluta piacon nem lehet eléggé hangsúlyozni. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük a kínai piacról a 2017-es kriptotőzsdei tilalom bevezetése előtti kereskedési mennyiséget. Akkor a kínai befektetők a világ jelenlegi Bitcoin készletének körülbelül 7%-át birtokolták. Emellett a kereskedési volumen mintegy 80%-ával járultak hozzá a Bitcoin piachoz.

A kínai bikák érkezését gyakran megelőző intenzívebb bikafutás vagy medvetrend hagyománya már 2017-től nyilvánvaló volt. Sőt a legutóbbi alkalommal, amikor a piac 1 billió dollárt vesztett a kínai piaci eladások során, egyértelmű lett, hogy hogy Kína a Bitcoin piacot támogató egyik legfontosabb pillér.

Noha egyes kereskedők úgy vélik, hogy a kínai befektetők kilépése a szükséges stabilitáshoz vezethet, nem valószínű, hogy a kínai kormány intézkedései megzavarhatják a kínai OTC piacot.

kínai szigor

Nyerhet a kormány a kínai kriptobefektetők ellen?

Miközben a kínai kormány és az általa indukált kriptovaluta piacon lezajlott közelmúltbeli események továbbra is vitákat váltanak ki arról, hogy a Bitcoint veszélyezteti-e a kormányzati szervek globális szabályozása és fellépése.

A Winklevoss fivérek és a Crypto Mom Heister Peirce biztosak abban, hogy az Egyesült Államok nem tiltja be a Bitcoint. Mások azonban szkeptikusabban állnak a témához, és szerintük van lehetőség a komolyabb intézkedésekre is. Eközben olyan országok, mint Nigéria, India és legutóbb Kína, következetesen reagáltak a kormányok kriptovaluták betiltásával kapcsolatos törekvéseire.

Ezekben az országokban a kriptovaluta közösség továbbra is folytatja a kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységeket, függetlenül a kormányzati figyelmeztetéstől és fenyegetésektől. Ezzel tovább erősítik azt az elképzelést, amely szilárdan azon a meggyőződésen áll, hogy a kriptovaluták maradni fognak és senki sem állíthatja meg a terjedésüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük