A kriptobálnák szerint ezek az altcoinok tűzvészként terjednek majd

Régóta lehet tudni, hogy a blokklánc technológia és a Bitcoin egyik legnagyobb támogatója az Ark Investment Management vezérigazgatója, Cathie Wood. Annak ellenére, hogy a BTC árfolyama az elmúlt időszakban csökkent, Woods továbbra is optimista a világ legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező kriptopénzzel kacsolatban – derült ki egy nemrég publikált tanulmányból.

A dokumentumból megtudható, hogy a Bitcoin árfolyama 69 000 dolláros értékről egészen 15 797 dollár esett vissza, azonban ennek ellenére rövid távon így is felülmúlta a legtöbb részvényt. A 2022-t megelőző öt évben átlagosan 8.7% hozamot tudott elérni a BTC, míg a részvények globális szinten ennél kevesebbet, csupán 6.1% növekedésre voltak képesek.

Wood véleménye szerint a Bitcoin fundamentumai jelenleg erősebbek, mint valaha. A népszerű kriptopénz piaci részesedése 2022. november 21-én 393 milliárd dollár volt, míg öt évvel korábban mindössze 58 milliárd. Wood és csapata úgy véli, hogy a 2022-ben tapasztalt kriptotél, aminek során a BTC értéke 68.3%-ot esett, továbbá az érmében rejlő növekedési lehetőség ideális alkalmat teremt a befektetésre.

Szintén jó jelnek tekinthető, hogy a befektetők száma folyamatosan növekszik. Az Ark Investment minden olyan befektetést hosszú távúnak tekint, aminél az birtoklás legalább 155 napig tart. Ennek fényében, 2022 végén, a hosszú távú BTC-befektetők aránya 71% volt. Vagyis okkal lehet arra következtetni, hogy egyre több befektető gondol a Bitcoinra hosszú távú befektetésként, továbbá így a hirtelen eladás esélye is csökken.

A tanulmány továbbá kitér a kriptotőzsdéknél tapasztalható változásra is. A tavalyi botrányokat követően a megmaradt kriptotőzsdék sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a transzparenciára, ami szintén hozzájárul a hosszú távú befektetők számának növekedéséhez. Ez pedig a Bitcoin jövőjével kapcsolatban kétségtelenül jó hír.

A kriptopénzek mellett az NFT-piac is jó kilátásokkal rendelkezik. Az elemzők azt írják, hogy az NFT-kereskedelem volumene 2022-ben jelentősen, 15%-kal növekedett 2021-hez képest. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy egyre több felhasználási területe jelent meg az NFT-knek, ami nagyban növelte a hosszú távú befektetések számát is.

Ráadásul, a Bitcoin egyre nagyobb népszerűségnek örvend az NFT-k körében, ami akár egy közelgő bikafutam előszelét is jelezheti.

Kriptoőrület: Így navigálj Bitcoin ügyben

Annak ellenére, hogy a Cathie Woodhoz hasonló kriptobálnák bizakodóak a Bitcoin jövőjét illetően, a kriptobefektetéseket nem szabad félvállról venni. Ugyan a hatalmas hozamok csábítóak lehetnek, mégis mindig tartsuk szem előtt, hogy a kriptoszektor rendkívül volatilis. A kriptopiac mélyebb ismeretének kardinális szerepe van abban, hogy a befektetők végül hozammal tudják zárni a kereskedéseiket.

Ehhez a legfontosabb, hogy megértsük, milyen mértékben volatilis a szektor és ennek tükrében hozzunk később döntéseket. Azért, hogy elkerüljük a nagyobb veszteségeket, mindig csak annyit kockáztassunk, amennyinek az elvesztését is el tudjuk fogadni.

Szintén fontos, hogy egy befektetés előtt elvégezzük a kellő utánajárást. Nézzük meg, mennyire legitim a projekt, ismerjük meg a mögötte álló csapatot és értsük meg, milyen felhasználási módjai lehetnek a tokennek.

Utóbbi egyike a legfontosabb szempontoknak, mivel kizárólag azok az érmék képesek hosszú távon is megtartani az értéküket, amiket a hétköznap során is lehet használni. Ennek megfelelően nézzük meg, hogy a projekt, amibe befektetni készülünk, valóban megoldást kínál-e egy probléma ahelyett, hogy egy trendet próbálna meglovagolni.

Számos befektető tudott rövid idő alatt, egészen példátlan hozamot elérni kriptopénzekkel. Ennek ellenére a legfontosabb, hogy óvatosan és körültekintően járjunk mindig el, és ismerjük meg a kiszemelt projektek részletekbe menően is, az említett kritériumok alapján.

Jelenleg a legnagyobb kriptobálnák előszeretettel fektetnek be olyan projektekbe, mint a MEMAG, FGHT vagy a CCHG, ami előrevetíti ezeknek a kriptoknak a későbbi sikerét is.

Meta Masters Guild (MEMAG) – Varázslatos kezdeményezés

Nem túlzás azt mondani, hogy a Meta Masters Guild forradalmasítja a blokklánc-játékokat. Éppen ezért lehet, hogy az előértékesítés kezdete óta már 3.18 millió dollár értékben sikerült értékesíteni a MEMAG érméből. Az ökoszisztéma legfontosabb részét a közösség alkotja, aminek köszönhetően minden, a platformon elérhető játék fantasztikus játékélményt fog kínálni – így szórakozás közben is jutalmakat lehet szerezni. Az innovatív elképzelés jelentős potenciállal rendelkezik, ami akár a teljes mobiljáték-szektort is megváltoztathatja.

 

A csapat úgy tervezi, hogy partnerükkel, a Gamearounddal közösen 2023 harmadik felében bemutatják a platform első játékát, a Meta Kart Racers-t. Az izgalmas autóversenyzős játék iOS-en és Android, solo arcade, és többjátékos online móddal egyaránt elérhető lesz. A megszerzett jutalmakat, illetve az előre megvásárolt MEMAG érméket a felhasználók különböző fejlesztésekre költhetik a platform piacterén keresztül.

Úgy tűnik egyre többen ismerik fel a projektben rejlő lehetőségeket, mivel az elmúlt 24 óra során több mint 100 000 dollárral nőtt a befolyt összeg. Amennyiben te sem szeretnél lemaradni a Meta Masters Guild kedvezményes áron elérhető érméiről, abban az esetben a magyar nyelven is elérhető weboldalon keresztül, ETH vagy USDT használatával vásárolhatsz MEMAG-ot.

Ne hagyd ki a MEMAG-ot!

Fight Out (FGHT) – a fitnesz jövője!

A Fight Out csapatának célja, hogy a Web3 és a move-to-earn (M2E) technológia segítségével, egy új szintre emelje a fitneszipart. Az egyik legfontosabb szempont az ökoszisztéma létrehozásakor az volt, hogy a fejlesztők gátat tudjanak szabni az edzőtermekben tapasztalható magas fluktuációnak: az új tagok közel fele, maximum fél évig marad tagja egy edzőteremnek. Ennek az oka többnyire a motiváció csökkenése, illetve a személyre szabott edzések hiánya.

A Fight Out egyedülálló módon, egyszerre lesz képes különböző jutalmak segítségével motiválni a felhasználókat, és közösséget építeni. Minden felhasználó rendelkezni fog egy NFT-avatárral, ami egyúttal mutatja a megszerzett REPS-pontokat, az elmúlt edzések statisztikáit és az elért eredményeket egyaránt. Mivel a Fight Out rendszere pontosan nyomon követi a felhasználók fejlődését, így folyamatosan, a teljesítménynek megfelelő szintű, személyre szabott edzések is elérhetők lesznek.

A teljesítményünk függvényében REPS pontokat lehet gyűjteni, amiket később a platform piacterén keresztül különböző ajándékokra lehet átváltani. Szerezhetünk kedvezményeket az online, illetve az edzőtermi tagságból, sőt akár különböző sporteszközöket, felszerelést és ruházatot is lehet vásárolni a REPS-ből.

2023 végére a fejlesztők tervei szerint elérhető lesz a Fight Out előfizetői számára az első, valódi edzőterem. Ebben a legfejlettebb eszközöket lehet majd kipróbálni, továbbá számos izgalmas Web3 alapú szolgáltatást lehet igénybe venni. Az edzőtermekben „digitális tükrök” lesznek elhelyezve, amiken keresztül a felhasználók az NFT-avatárjukat láthatják majd. Emellett pedig különböző érzékelők segítségével pontosan nyomon lehet követni saját fejlődésünket.

Ha megfogott a projekt, akkor most jelentős mennyiségű extra tokent is kaphatsz. Amennyiben legalább 50 000 dollárral támogatod a projektet, abban az esetben 50% extra FGHT tokent kapsz jutalmul. Az előértékesítés eddig több mint 4 millió dollárt gyűjtött, és hamarosan a gyűjtés a következő szakaszába fog lépni.

Vásárolj még ma FGHT-t!

C+Charge (CCHG) – Az elektromos járműtöltés forradalma

Szinte sokkolta a kriptovilágot a C+Charge, miután nyilvánosságra hozta az elektromos járművek (EV) töltésére létrehozott ökoszisztémát. A fejlesztők célja elsősorban az EV-k terjedésének elősegítése, egy egyszerűen és könnyen használható blokklánc-alapú fizetési rendszerrel. Ennek használatával nem kizárólag a töltések díja lesz alacsonyabb, hanem a töltőállomásokhoz a hozzáférés is megnő majd.

Mivel a rendszer intelligens szerződéseket használ, ezért a fizetéseket gyorsan, csupán kriptopénztárca használatával végre lehet majd hajtani. Ráadásul a töltőállomásokhoz a hozzáférés bármilyen extra díj felszámolása nélkül valósul meg úgy, hogy még a várakozási idő is alacsony maradhat. Utóbbi azért lesz lehetséges, mert az alkalmazáson belül megtekinthető az összes elérhető töltőállomás, és egyúttal a várakozási időt is meg tudjuk nézni.

Amennyiben ez nem lenne elég, ha C+Charge és a Flowcarbon csapata karbonkreditekkel fogja jutalmazni a felhasználókat Goddess Nature Token (GNT) formájában. Ennek köszönhetően minden töltés után, a felhasználók egyúttal a saját ökológiai lábnyomukat is csökkenteni tudják. A töltőállomások üzemeltetői számára pedig egyszerűen, az alkalmazáson keresztül ellenőrizhető lesz az állomás állapota.

Az előértékesítés során a CCHG érméket jelenleg 0.013 USDT-ért lehet megvásárolni, azonban az előértékesítés végére már csak 0.0235 USDT-ért lehet hozzájutni.

Ne maradj le, vásárolj még ma CCHG-t!

Ha szeretnél befektetni a kriptoszektorba, akkor keresve sem lehetne jobb időpontot találni erre. Hiszen minden jel szerint hamarosan indul egy Bitcoin bikafutam, ami biztosan az egész szektort magával fogja húzni. A blokklánc-technológia rohamos fejlődésének köszönhetően minden jel szerint a kriptopézek meg fogják hódítani fitnesz-, játék-, elektronikai- szektorokat.

Éppen ezért nem érdemes kihagyni ezeket az innovatív alcoin projekteket!

További cikkek amit érdemes lehet elolvasni:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**