A kriptohívő Kevin O’Leary bitcoin bányászatot akar indítani

Kevin O’Leary a közelmúltban tett közel-keleti útjáról árult el részleteket. A Shark Tank sztárja egyre jobban beleássa magát a kriptók világába, most bitcoin bányászatba akar fektetni. 

Az O’Shares és a Beanstox elnöke, Kevin O’Leary, azaz Mr. Wonderful, aki leginkább a Shark Tank című reality-sorozat sztárjaként ismert, a The Best Business Show-ban Anthony Pomplianónak adott interjújában elárulta, hogy saját bitcoin bányászatot szeretne nyitni.

“Érdekelt, hogy van-e mód a közös befektetésre” – mondta, és elárulta, hogy a közel-keleti befektetők bányászattal kapcsolatos beruházásokon gondolkodnak.

O’Leary elárulta, hogy mindig is saját bitcoin bányászatot akart nyitni, és kijelentette, hogy 2022-ben valószínűleg elindítja saját BTC bányászati vállalkozását.

Kifejtette, hogy a bányászati vállalatoknak képesnek kell lenniük arra, hogy a bitcoin jutalmakat a vállalati mérlegekben nyomon kövessék – lehetővé téve a befektetők számára, hogy vállalati részvényeket vegyenek, és a részvényeken keresztül közvetlen bitcoin kitettséget szerezzenek.

“Én mondom nektek, srácok, ez fog történni idén – látni fogjátok, hogy óriási tőke fog ezekbe az új projektekbe áramlani” – mutatott rá O’Leary.

Föld alatti bányászati létesítmények

O’Leary szerint a közel-keleti régióban a bitcoin bányászat az atomerőművek által előállított többletenergiát használhatják fel, azonban a hűtés továbbra is probléma marad, hiszen az ottani klíma nem igazi kedvez a kriptovaluta bányászatnak.

A közismert kriptohívő megjegyezte, hogy néhány vállalkozás vizsgálja annak lehetőségét, hogy nagy, több milliárd dolláros bányászati létesítményeket építsen mélyen a föld alatt, mivel a homok alatt lévő bányászati eszközök hűtése nagyon hatékonynak bizonyulhat.

“A legtöbb szuverén ország a bitcoin bányászatában érdekelt” – érvelt O’Leary, aki nyíltan beszélt arról is, hogy növelni kívánja a kriptovaluta befektetéseit és diverzifikálni portfólióját.

“Nem csak érmékbe vagy tokenekbe történő befektetéseket keresek, bár ezek a befektetések is értékesek lehetnek. Szeretnék kriptó alapinfrastruktúrát is szerezni, ami ne más, mint a blokklánc.”