Shark Tank milliárdosa: Nem érdekel ki mit tweetel, nem adom el a Bitcoinomat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kevin O’Leary kanadai üzletember (avagy „Mr. Wonderful”, az amerikai ABC televízió „Shark Tank” című reality tévésorozata alapján) a Miamiban megrendezett Bitcoin konferencián igencsak poztívan nyilatkozott a BTC jövőjéről. Szó esett a kripto volatilitásáról, az Elon Muskra nehezedő nyomásról, az intézményi befektetőkről, a Bitcoin ETF-ről, valamint az ESG beruházásokról is. Lássuk, miként vélekedik minderről az üzletember, aki nemrégiben személyes befektetési portfóliójának 3 százalékát Bitcoinba fordította.

A Shark Tank milliárdosát, mint kiderült, egyáltalán nem rémiszti meg a piacot övező pánikhangulat: beköszönthet a kripto tavasz, jöhet újabb vérfürdő, az üzletember nem tervez hátat fordítani szeretett kriptovalutájának.

Nem érdekel, hogy 20 ezer dollárral csökken vagy 20 ezer dollárral emelkedik [a BTC árfolyama]. Nem fogom eladni. 1 BTC, az 1 BTC. Hosszú távra tervezek” – nyilatkozta. És míg 2019-ben a milliárdos a Bitcoint magas árvolatilitása miatt „haszontalan valutának” nevezte, mára már mindezt előnynek tekinti.

Elon Musk a Tesla részvényesei kereszttüzében

Elon Musk, a Tesla atyja már egy hónapja, hogy tweetjével bedöntötte a BTC árfolyamát. A Tesla felfüggesztette a Bitcoin fizetéseket, és rivaldafényt kapott az ESG, ami alatt olyan társaságokat értünk, melyek működésük során nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre. A vélemények megoszlóak a „dogefather” pálfordulásáról, O’Leary viszont „teljesen megérti Musk lépését”, mivel szerinte a Tesla részvényesei nem hagytak választási lehetőséget. Afelől pedig, vajon Elon Musk tényleg képes-e egymagában manipulálni a bitcoint, egyáltalán nem aggódik:

Nem igazán érdekel, ki mit tweetel. Bináris döntést hoztam a Bitcoin birtoklásáról. […] És hogy mi jön ezután? Nem érdekel. Ha nő a volatilitás Elon Musk tweetjei vagy valaki más tweetje miatt, hát legyen” – mondta.

Amikor a Bitcoin zöld útra lép

A milliárdos szerint 2021 a Bitcoin döntő fontosságú éve, mivel ugyan egyre több intézmény kíván beszállni a buliba, még mindig sokan a kriptovaluta hatalmas energiaigénye miatt hátrálnak meg.

Így vagy úgy, Musk véleménye a Bitcoinról, jócskán befolyásolta a kripto árfolyamát. Azt viszont egyáltalán nem mondhatjuk, hogy a befektetési étvágy megszűnt volna. Számos nagyvállalat ugyanis, többek között a MicroStrategy is, a vérfürdőt követően jócskán bevásárolt Bitcoinból. Ráadásul napiszinten érkezik a hír, hogy egy-egy cég elfogadja a kriptok királyát, mint fizetőeszközt. O’Leary szerint pedig még csak most indul be igazán a parti, és úgy véli, több óriás készül a fedélzetre lépni.

Mindez viszont csak akkor történhet meg, ha a BTC zöld útra lép, melynek köszönhetően „nagy mennyiségű intézményi pénz fog beömleni a piacra”, és ismét tanúi lehetünk a BTC árfolyamrobbanásának.

Semmi sem helyettesíti a Bitcoint

Az intézményeket a Bitcoin, mint ingatlan érdekli. Ez pedig a digitális valuta aranystandardja. Vitathatjuk, miért van ez így. De semmi más nem fogja helyettesíteni” – nyilatkoza O’Leary.

És ugyan még mindig javában tart a Bitcoin és az Ethereum nyílt versengése, a milliárdos nem jósol fényest jövőt az altcoinnak:

Az Ethereum nem biztos, hogy annyira fenntartható, mint amennyire gondolják. Van ugyanis más olyan coin, mely a tranzakciók sebességét tekintve hatékonyabbaknak bizonyul. Szóval, azt hiszem, [az ETH] sok kockázattal jár” – jelentette ki.

Bitcoin ETF az Egyesült Államokban

Nemrégiben írtunk már az első állami bankról, mely már kriptovaluta ETF terméket kínál. Ugyan valószínűleg az USA sem akar kimaradni az ezzel járó előnyökből, O’Leary szerint még legalább néhány évig el fog tartani, míg az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) jóváhagyja a Bitcoin ETF-et az országban. A kriptot ugyanis még mindig sokan a kibertámadás és a pénzmosás veszélyeivel kötik össze. És hogy mint gondol minderről a milliárdos?

„Ezzel vádolják a Bitcoint, de azt ne felejtsük el, hogy az amerikai dollárt is hasonló tevékenységekre használják. Tehát annak az elképzelésnek, hogy csak a Bitcoin a ludas, nincs igazán értelme” – jelentette ki.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.