Újabb amerikai mentőcsomag érkezik – hatással lesz a kriptopiacra is

Bár a cikk írásának a pillanatában a bitcoin árfolyama túlvan egy kisebb zuhanáson és valamivel 22 ezer dollár felett kereskedtek vele, elmondható, hogy a kereskedők és befektetők továbbra is nagyon érdeklődnek a kriptó iránt. December 20-án a BTC árfolyama bőven túljutott 24 ezer dolláron is a növekvő kereslet miatt.

Bitcoin
Forrás: bitcoinbazis.hu

Újabb amerikai mentőcsomag került jóváhagyásra

És ezt a keresletet valószínűleg fentarthatja az a döntés is, hogy az amerikai kongresszus elfogadott egy olyan, 900 milliárd dolláros mentőcsomagot, amellyel a koronavírus-járványtól sújtott kis- és középvállalkozásokat akarják megtámogatni. Emellett a mentőcsomagból közvetlenül kifizetések formájában jutna még a leginkább érintett családoknak valamint a munkanélkülieknek is. A megegyezés hírére az amerikai dollár árfolyama javult 0,13%-ot a többi vezető valutával szemben, miután múlt héten kétéves mélypontra zuhant.

Akárhogy is, ezek a hírek tovább segíthetik a bitcoinban rejlő potenciált. Megfigyelhető volt a múltban, hogy a BTC árfolyama többnyire ellentétesen mozgott a dolláréval, tehát amikor a dollár zuhant, akkor a bitcoin emelkedni tudott. És a trendek is egyértelműen felfelé ívelő ütemet mutatnak, főleg, hogy igazán komoly bejelentések is történtek a BTC-re vonatkozóan. Ott volt például a MicoStrategy névre hallgató cég, amely most már 650 millió dollárt fektetett bitcoinba. De a Mass Mutual 100 millió dollárja vagy éppen a Ruffer Management befektetési cég 745 millió dolláros befektetése sem aprópénz. És akkor az igazán túlzó becslésekről még nem is beszéltünk. Hiszen például a Guggenheim egyik igazgatója azt becsülte nemrégiben, hogy a BTC ára a 400 ezer dollárt is elérheti.

Az újabb amerikai mentőcsomag részletei

Természetesen ez jelenleg eléggé földtől elrugaszkodott számnak tűnik, de az biztos, hogy amíg az intézményi, vállalati kereslet fennmarad, addig tartósan megmaradhat a BTC bika-mozgása. Visszatérve a most elfogadott mentőcsomaghoz, ennek segítségével akár 600 dollárt is kaphatnak fejenként az érintett amerikaiak. Az érintettségi kört a 2019-ben szerzett jövedelem alapján határozzák meg, így például aki 100 ezer dollárt tudott keresni előző évben, ő semmit nem fog kapni. Minden felnőtt és gyermek 600 dollárra számíthat, tehát egy átlagos kétszülős, kétgyermekes családban 2400 forint lehet a segítség összege. Ez 720 ezer forintnak felel meg.

 

Az ezen a weboldalon biztosított információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak, ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük