A kutyát se érdekli már Elon Musk Dogecoin trollkodása

Baby Doge, doo, doo, doo, doo, doo, Baby Doge, doo, doo, doo, doo, doo, Baby Doge, doo, doo, doo, doo, doo, Baby Doge. Elon Musk legújabb tweetje, amivel gyaníthatóan a DOGE árfolyamát szerette volna aládúcolni miután az elmúlt 30 napban 23.1%-ot vesztett az értékéből. Ezúttal a szalmaszálakon kívül mást nem mozgatott meg a trollkodásával, amúgy sincs semmi értelme amit írt.

A dogecoin (DOGE) ára szinte ugyanott dekkol, mint Elon Musk mai tweetje előtt, az elmúlt 24 órában 1.7 százalékkal kereskednek vele magasabban, de ezzel ki is fújt a nagy rali.

Musk legújabb kriptós tweetjét reggel 10 óra 43 perckor osztotta meg. A Keresztapa című filmre utaló mém Marlon Brandot ábrázolja Don Vito Corleone-ként és egy angol szójátékkal jön a futtatható fájlokról majd megjegyzi, hogy engedjék szabadon a Doge-t. Haha.

Másodpercekkel a tweet közzététele után a DOGE/USD árfolyam 0.24 dollárról 0.261 dollárra emelkedett, ami ~8% emelkedés de ezen túl semmi. A DOGE momentán 0.244 dolláron fekszik, ott, ahonnan elindult. 11:24-kor Musk még odaírta a népszerű YouTube-ról ismert gyermekmondókára hajazó kriptós változatát, biztos az ő szintjén lévő dilettánsokat kívánta megszólítani, nem pedig azokat, akik a tweet-trollkodása miatt a csúcson bevásároltak a shitco… azaz mémcoinból és most egy bődületes bukóban várják, hogy végre megszabadulhassanak a coinjaiktól.

Szerencsére ennek a sztorinak is van egy nagyon fontos tanulsága: ez pedig, hogy a Musk-féle mirázsnak és vakításnak vége a kriptovaluta piacokon és ennél többre lesz szükség mostantól az árfolyam manipulációhoz, legyen szó akár rakétagyújtásról, akár vakondtúrásról a Föld középpontja felé.

A kriptovaluták és a hagyományos pénzpiacok a januári GameStop affér óta egy újfajta jelenséggel kell, hogy megbirkózzanak, ez pedig a milliós követőbázisú megmondóemberek, influenszerek minden felelősséget nélkülöző tweetjei, amikkel kényük-kedvük szerint tudják mozgatni az árfolyamokat. A piacoknak kellett egy jó fél év, hogy megtanulják, ezek a tweetek csak üres szavak tartalom nélkül, egy bitcoin soha nem azért fog fundamentális értékkel rendelkezni, mert az Elon Musk egy ragadós gyerekdalt átírva posztolt valamit a közösségi médiákon.

JAVÍTÁS (2021/07/01): Elon Musk a második tweetjében (vagy épp mindkettővel) egy Baby Doge nevű coint magasztalt az egekbe, aminek az ára – vélhetően a minimális likviditás vagy egy koordinált pumpa hatására – 0,000000002109 dollárig emelkedett a PancakeSwap DeFi tőzsdén. A BabyDoge tokenkínálata 420,000,000,000,000,000 – a CoinGecko június 9-e óta jegyzi a paramétereit. A Baby Doge csapata anonim, GitHubon nincs egyetlen repo se a projektnek szentelve. Binance Smart Chain blokkláncú, Twitteren, Telegrammon van 70 000 – 80 000 követője, illetve a honlapjukon feltüntetik, hogy “kriptográfiailag jobb, mint a mém apukája”. A cikkíró a tévedésért elnézést kér.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük