A Ledger újabb 380 milliós kockázatitőke-befektetést kapott

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A globális hidegtárcák piacán két igazán nagy szereplő létezik, a Ledger és a Trezor. Ők uralják ezt a 200 millió dolláros piacot, amely 2025-re akár 660 millió dolláros szektorrá is kinőheti magát. A Ledger tárcáiról már írtunk többször a múltban, főleg azután, hogy az elmúlt években rendkívüli mértékben megnőtt az érdeklődés irántuk. Ez egybevág azzal is, hogy egyre több ember lépett be a kriptovaluták piacára és így egyre több ember szeretett volna biztonságos tárolási eszközt. Ezek közül pedig a hidegtárcák a legbiztonságosabbak, ez nem kérdés. És a 2014-ben alapított Ledger egyértelműen a piac vezetőjének számít, közel 200 országban szolgál ki kiskereskedelmi és intézményi ügyfeleket is.

A Ledger az új befektetéssel tovább tud bővülni és fejleszteni

A cég értékét tökéletesen mutatja, hogy az ún. A-körös kockázatitőke-bevonásban közel 9 millió dollárt sikerült kapniuk befektetésként évekkel ezelőtt. A B-körben 2018. januárjában pedig már 75 millió dollárt. Az ABC betűivel szokták jelölni azokat a kockázatitőke-bevonására szolgáló köröket, amikor egy startup a kezdeti indulófinanszírozás után szeretne még tőkéhez jutni. Akár további termékek fejlesztésére, optimalizálásra akár bővülésre. És körönként egyre nagyobb az összeg, amit egy cég be tud vonni, ez már a Ledger A és B köre esetén is látszódott. És most jött a hivatalos bejelentés, amely szerint a Ledger befejezte a C-körös tőkebevonási fordulót is. Ebben 380 millió dollárt kaptak a 10T Holdings vezetésével menedzselt befektetési kezdeményezés végén.

A 380 millió dollárt olyan kockázatitőke-társaságok adták össze, mint például a Draper Associates, a Tekne Capital vagy éppen a Felix Capital sok más egyéb befektető mellett. A mostani C-körös bevonás befejeződése után a Ledger értéke már meghaladja az 1,5 milliárd dollárt is, úgyhogy talán túlzás már startupként hivatkozni rá. Maga a cég vezetője ennél jóval szebben meg tudta fogalmazni. Mert Pascal Gauthier szerint most a digitális eszközök, hidegtárcák piacának egyik vezető cégéből az egész digitális eszköz-ökoszisztéma pillérévé váltak. A bejelentéssel együtt azt is publikálta a cég, hogy eddig 3 milliónál is több hidegtárcát értékesített 190 országban, ezzel az összes kriptovaluta 15%-át ők biztosítják.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.