Letaszíthatatlan a hidegtárcák piacának trónjáról a Ledger

A globális hidegtárcák piaca egyre nagyobb. 2019-ben már 178 millió dollárt ért, mely az előrejelzések szerint 2025-re elérheti a 660 millió dollárt. Két hidegtárca-gyártó visz azonban mindent, a Ledger és a Trezor. A Ledger viszont letaszíthatatlan a trónról.

A hidegtárcák már nagyjából 7 éve léteznek, de igazán csak 2017 decemberében robbantak be a köztudatba, amikor számos új befektető jelent meg a kripto-ökoszisztémában és azon kezdett el gondolkodni, hogy hogyan is tárolhatná biztonságosan a frissen szerzett kriptovalutákat. Az idő múlásával egyre több embernek lett virtuális valutája és ezzel ugrásszerűen megnőtt az igény a legbiztonságosabb tárolási eszköznek mondható hardveres tárcák iránt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel több gyártó is megjelent a piacon, melyek valóságos versenybe kezdtek, ki tud innovatív és sokféle kriptopénznem tárolásásra alkalmas eszközt tervezni. Mivel az utóbbi években nem kevés hackertámadás sújtotta a kriptovaluta tőzsdéket, sok felhasználó kényszerült arra, hogy más, biztonságosabb tárolási megoldást találjon kriptoeszközének. Ez pedig egyértelműen a hidegtárcáknak kedvezett.

A Ledger és a hidegtárcák piaca

A hardvertárcák vagy más néven hidegtárcák rendkívül biztonságosak, mivel offline, internetes kapcsolat nélkül működnek. 100%-os biztonság ugyan nem létezik, viszont aki nem napi szinten kereskedik, annak érdemes egy ilyen eszközbe fektetnie. Ma két gyártó uralja az egész kripto hardvertárca piacot: a Ledger és a Trezor.

Habár 2020 júliusában a Ledger bejelentette, hogy feltörték a weboldal adatbázisát ahonnan egymillió e-mail címet és dokumentumot tulajdonítottak el a támadók, a gyártó eszközének népszerűsége egy pillanatig nem csökkent. Sőt, a 2020-as világjárvány tovább fokozta az érdeklődést a hidegtárcái iránt, részben az elektronikus fizetések iránti megnövekedett igény miatt.

A hardvertárca piaca most leginkább az ázsiai-csendes-óceáni térségben növekszik, ami annak köszönhető, hogy például Indiában, Japánban és Dél-Koreában is egyre népszerűbbek a kriptovaluták. Több kisebb gyártó is megjelent, de egyértelműen a Ledger Nano S a piacvezető. A francia cég által gyártott könnyen használható, kompakt eszközből már több, mint 1,5 millió darabot adtak el a világon. Mivel már komoly múlttal rendelkezik az eszköz, kedvező áron elérhető és jelenleg a legmegbízhatóbb, így nem csoda ha arat.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük