A legnagyobb kriptopénz adományok

Múlt héten a Ripple alapítója 25 millió dollárral támogatta a San Francisco-i egyetemet. Azonban nem ő volt az első aki kriptopénzben adományozott.

25 milliónyi Ripple

A Ripple társalapítója és igazgatótanácsának elnöke Chris Larsen és felesége Lyna Lam valamint a Rippleworks nonprofit alapítvány 25 millió dollárnyi  Ripple (XRP) kriptopénzt adományozott a San Fransisco-i Állami Egyetem részére.

Az egyetem pénteken jelentette be az eseményt kiemelve, hogy ez az adomány volt a “legnagyobb ajándék, amit digitális eszközként” egy amerikai egyetem valaha kapott.

Az adomány az egyetem gazdaságtudományi részlegéhez (College of Business) lesz allokálva. Azzal a céllal, hogy a hallgatókat támogassák “a helyi és globális vállalkozói és fintech ökoszisztéma megújítójává válásban”.

Az összes listázási díj

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje tavaly október óta a teljes listázási díjból befolyt összeget jótékony célra fordítja. A vállalat CEO-ja jó példát mutatva reméli, hogy többen a nyomdokaiba lépnek és szintén adományoznak.

A listára felkerülni szándékozók azóta, maguk dönthetnek róla, hogy mennyit szándékoznak fizetni a felkerülésért. A Binance elmondása szerint egy nagyobb értékű adomány sem torzíthatja el a listát. A cég az adományoktól függetlenül továbbra is érvényben tartja a listára való felkerülés feltételeit, azaz nem vált egyszerűbbé felkerülni a világ legaktívabb kriptotőzsdéjére.

A legjobban fejlődő adományozási forma

A Fidelity Charitable 2017-ben 69 millió dollárt gyűjtött össze kriptopénz adományozásból. Ezzel a kriptopénz vált a leggyorsabban növekvő eszközzé a cég által elfogadottak közül. Az adományok, amiket bitcoinban és etherben kaptak, összesen 169 különböző helyről érkeztek.

Az adományok teljes értéke 10-szeresére növekedett, mióta a szervezet 2015 óta bitcoinban is fogadja a jótékonyság felajánlásokat. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 140%-kal gyorsabban fejlődik a kriptós adományozási mód, mint a többi hagyományos metódus.

Az adományok elosztásának megreformálását és felhasználásuk hatékonyságának növelését már többen is a zászlójukra tűzték. Sokak szerint a nonprofit fogadó szervezetek visszaélnek helyzetükkel, komoly lobbitevékenységet folytatnak politikai körökben és egyben nem elég hatékonyak és közvetlenek az adományok felhasználásában. A kriptopénzekkel történő tranzaktálás lehet direkt is és csupán egy internetkapcsolattal rendelkező telefonra van szükség, hogy az emberek közvetlenül olcsón fogadni tudjanak kriptopénz adományokat ahelyett, hogy közvetítő szervezeteken keresztül kelljen életmentő adományokhoz jutniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.