A Litecoin okosszerződésekkel bővül a Flare Networks által

Hamarosan a Flare Networks-nek köszönhetően a Litecoin okosszerződésekkel bővül. Az új funkció várhatóan az Ethereumhoz hasonló fejlesztési lehetőségeket biztosítja majd.

Jönnek a Litecoin okosszerződések

A Flare a Twitter-en jelentette be a jó hírt, miszerint még a Flare Networks elindulását megelőzően új Litecoin funkciókat integrálnak 2021 második negyedévében. Az integráció lehetővé teszi, hogy a Litecoint a Flare-en az Ethereumhoz hasonló okosszerződésekkel használják a felhasználók. Ezidáig a Flare Networks nem osztott meg részleteket azzal kapcsolatban, hogy a fejlesztők pontosan mire tudják majd az okosszerződéseket használni. Azonban nagy valószínűséggel decentralizált alkalmazások, vagyis dappok létrehozására lesz lehetőségük a fejlesztőknek. Ahhoz hasonló módon, mint az ahogy jelenleg az Ethereum esetében is működik.

Az új Litecoin funkciókon túl a Flare más tervekről is beszámolt a tweetben. A Flare Network tokenek szétosztását tervezi azok között, akik Litecoint birtokolnak. Összesen 5 milliárd FLR token kerül majd kiutalásra az airdropban résztvevők számára. Az airdroppal kapcsolatos részletek megosztását a jövő hétre ígéri a Flare.

Sikeres lesz a projekt?

A Litecoin Foundation nagyon bízik a projekt sikerességében. Izgatottan várják, hogy milyen új lehetőségeket hoznak magukkal az okosszerződések. Továbbá milyen előnyökkel jár majd a változás átjárhatóság szempontjából. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy korábban már mások is megpróbálkoztak hasonlóval, sajnos több-kevesebb sikerrel. 2018-ban például a Litecoin az Abra kereskedési platformon keresztül szerzett támogatást okosszerződések létrehozására, azonban azok a szerződések csak korlátozott funkciókat tettek lehetővé.

Mindenesetre a Flare okosszerződései látszólag sokkal több lehetőséget rejtenek magukban. De majd csak a projekt elindulását követően derül ki, hogy a Flare alapú okosszerződések mennyire lesznek elterjedtek.

Megy felfelé az LTC árfolyama is

A Litecoin árfolyama egyébként az elmúlt 3 hónapban a Bitcoinhoz hasonlóan sokat emelkedett. Míg az LTC október 9-én 48 dollár körül alakult, a mai napon már 171 dollárt ér egy Litecoin. Piaci részesedés szempontjából pedig a CoinMarketCap adatai alapján az előkelő 5. helyet foglalja el.

Litecoin
Forrás: https://coinmarketcap.com

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.