A LocalBitcoins lehúzta a rólót

Aki ismerősebb a kriptovaluták világában, annak biztosan ismerős a LocalBitcoins neve. A peer-to-peer kriptováltó platformról mi is írtunk több ízben, legutóbb akkor, amikor bejelentették, hogy minden díjat elengednek az ukrán felhasználóik vonatkozásában. Elég komoly felhasználói bázisuk alakult ki az évek során, úgyhogy eléggé megrázó volt az a poszt, amit nemrég közzétettek oldalukon.

A LocalBitcoins bezárásának lehetséges okai

Posztjukban arról tájékoztatták a felhasználói közösséget, hogy több mint 10 évnyi működés után befejezik bitcoin váltási/kereskedési szolgáltatásukat. Azt írják, hogy bár mindent elkövettek a hatások minimalizálása érdekében, nem tudták sajnos legyőzni a kriptotélből adódó problémákat. Felszólították a felhasználókat a pénzük kiutalására a LocalBitcoins tárcáikból. Kiemelték, hogy 12 hónapja van mindenkinek, hogy ezt megtegye, de értelemszerűen nem érdemes addig várni. Február 9-én felfüggesztették a regisztrációkat és február 16-án fogják felfüggeszteni a LocalBitcoins tárca használatát és a kereskedési/váltási lehetőséget.

Február 17-étől kezdődően pedig már csak a bitcoinok mozgatása miatt lehet belépni az oldalra. Ha belépünk a témához nyitott Reddit topikba, akkor azt láthatjuk, hogy a felhasználók szerint nem csak a kriptotél volt az oka a bukásuknak. Egyesek szerint a nagyon magas díjak vezettek a bezáráshoz, mások a szigorú azonosítási követelményeket hozták fel. Mindenesetre nem volt egyedüli a szebb napokat is megélt Localbitcoins szolgáltatója a piacon, szóval aki alternatívát keres, fog találni.