A LoserSwap LOWB tokenje a veszteseknek való

Ez egy közhely a különféle jogszabályalkotók körében a Bank of England elnökétől kezdve az Egyesült Államok pénzügyminiszteréig, hogy a kriptovaluták fájdalmas veszteségeket okozhatnak a szerencsétlen kereskedők számára, ha ebbe a kockázatos kriptovaluta játékba keverednek. De egy új LoserSwap nevű kriptovaluta projekt Kínában nyilvánvalóan a saját kudarcára törekszik, és a koncepciót meglepő módon sokan követik.

A Loser coin egy megalázó kifejezés, ha pedig azt egy egyenértékű kínai írásmóddal is kifejezik, akkor még rosszabbat jelent. A token a LOWB kereskedelmi szimbólummal rendelkezik, és a LoserSwap, egy digitális eszközök cseréjére szolgáló decentralizált platformon fut – hasonlóan a népszerű a PancakeSwap protokollhoz, mely a Binance Smart Chain-en működik (BSC). A LoserSwap projekt szintén a BSC-re épül, és a LOWB / USDT pár először a PancakeSwap-on kezdte meg a kereskedést.

A LoserSwap mögött álló két fős csapat nemrégiben egy online “Ask Me Anything” virtuális rendezvényt tartott, amely vírusszerűen terjedt el a WeChat kínai alkalmazásban, és a rajongók szívesen fogadták a meglepően őszinte válaszokat.

“Kihagytuk az egész bikafutást, és túlságosan félünk attól, hogy most piacra lépjünk” – válaszoltak a csapat tagjai arra a kérdésre, hogy miért indították el a LoserSwap-et. “Úgy döntöttünk, hogy szórakozásból mi magunk indítunk egy tokent.”

A cikk írásakor a LOWB 0,002139 dolláros árfolyamon cserélt gazdát, megduplázva az árát az előző 24 órához képest. Piaci kapitalizációja 120,6 millió dollár, és 60 milliárd token van jelenleg forgalomban a CoinMarketCap-adatai szerint.

Itt mindenki snidling

Az önértékelés kultúrájának mély gyökerei vannak Kínában, ahol a hazai tőzsde kis, egyéni befektetői gyakran azt gondolják, hogy a jól menő részvények mindig a nagy intézményi befektetők tulajdonában vannak, akik kizsákmányolják őket. A mom-and-pop típusú befektetők néha „snidlingnek” is nevezik magukat, ami a kínai étrendben egy gyakori zöldség. Az asszociáció onnan jön, hogy ezek a kis befektetők megérettek a betakarításra és a nagy játékosok  könnyen elfogyaszthatják őket, és így bele is törődnek ezek a kisbefektetők a nagyobb veszteségekbe.

A projekt honlapján egy kínai közmondás olvasható az élet cserbenhagyásának elkerülhetetlenségéről.

“Egy szegény fiatalember Kína negyedik szintű városából meghívott egy másik szegény programozót, hogy közösen indítsák el a Loser coin projektet, a LOWB tokent” – ez olvasható a honlapon. „Ez a projekt nulla mentalitással jött létre. A projekt elindításának napján a két ember minden megtakarítását abba fektette, hogy likviditási pool-t hozzon létre. A projekt azt ígérte, hogy nem védi meg a piacot, és nem futamodnak el semmitől.”

A LOWB kereskedési mutatói figyelemre méltó hasonlóságot mutatnak a közösségi média által táplált őrületekkel, például az idei év poén kriptovalutájával, a Dogecoinnal, vagy a GameStop részvényeinek tőzsdei kereskedésével az amerikai tőzsdén.

Csakúgy, mint a zöldségfélék, amelyek a termés betakarítása után újból kinőnek, a LOWB ára is ilyen tendenciát mutat. Folyamatosan ugrásszerűen növekszik, mert a kínai lakossági befektetők mindig visszatérnek a piacra – részvények vagy kripto -, hogy még egyszer teszteljék szerencséjüket.

Nevetséges a kínálat megoszlása is

A token kínálatát – amely döntő befektetési szempont sok befektető számára a főbb kriptovaluták esetében, például a Bitcoinban és az etherben – nem lehet túl komolyan venni.

A projekt honlapja szerint 100 milliárd Loser coin van kiadva. Köztük 20 milliárd az airdrops-on keresztül, 20 milliárd a bányászati ​​poolokhoz került és 50 milliárdot likvid bányászoknak szántak „a későbbi szakaszokban”.

A honlap szerint a projekt vezetői a fennmaradó 10 milliárddal „nem tudnak mit kezdeni”.

Az ilyen önértékelés sem akadályozta meg a kínai lakossági befektetőket abban, hogy pénzüket a LOWB-be fektessék. Úgy látják, hogy a projekt és annak alapítói egyenesek, ártalmatlanok, olyanok mint ők maguk. Már létezik egy Loser coin rajongói weboldal, amelynek neve „a snidling feje”. Az oldalon található hirdetések kölcsönös biztosítékokat kérnek arról, hogy a kereskedőtársak megveszik és megtartják a LOWB-t. Nevetséges bejegyzéseket is megosztanak a bika piacon elvesztett pénzzel kapcsolatos tapasztalataikról.

A gazdag íz a legrosszabb íz

Egy „Hogyan lehet tudni, hogy vesztes vagy-e?” című bejegyzés hét kritériumot sorolt ​​fel a vesztesnek való minősítéshez, ideértve az „olcsó vagy ingyenes termékek, például a LOWB szeretetét” és a „Mindig úgy érzed, hogy nem illeszkedsz be; mindig pénzt veszítesz, amikor mindenki más pénzt keres.”

“A legtöbb lakossági befektető nem érti a tokenek mögött álló projektek technológiáját.” – mondta Jeff Zhang, a BlockArk kínai székhelyű kripto befektetési társaság társalapítója. “Volt egyfajta fáradtság érzet és antipátia közöttük, miután túl sok kriptoprojektbe fektettek be.”

A Loser coin hivatalos Telegram csoportjában kedden éjfél körül közel 2000 aktív tag volt Kínában. Ők félig viccesen és félig komolyan azt vitatták meg, hogy válhatnak azonnal gazdaggá.

“Késő esti harapnivalók ideje” – mondta az egyik felhasználó a Telegram csoportban. A kommenthez egy drága kínai étel képét posztolta, amelynek neve “Buddha átugrik a falon”. Az étel cápauszonyból, fürjtojásból, tengeri uborkából és sertéshúsból készül. (A snidling nem kulcsfontosságú összetevője.)

“Nagyon nyerőnek tűnik”– kommentelte az egyik felhasználó.

“Egyáltalán nem nézel ki “gyengének”– kommentálta a második felhasználó. A csúfolódás kézzelfogható volt.

Annabelle Huang, a hongkongi kriptofinanszírozási szolgáltató, az Amber Group partnere összehasonlította a Loser coin népszerűségét a közelmúltban Kínában népszerű shiba inu tokennel, amely „dogecoin gyilkosnak” nevezi magát. A GameStop mánia egy másik egyszerű összehasonlítás – mondta.

“A Bitcoin inkább intézményi befektetők játékának tekinthető” – mondta Huang. “Tehát az emberek olyan tokenekhez fordulnak, amelyek inkább helyi szintűek.” Csak készen kell állniuk a vesztéségre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük