A Marlborot gyártó Philip Morris is beszáll a blokklánc bizniszbe

A Philip Morris dohánytermékeket áruló vállalat már jövőre elkezdheti a blokklánc technológia használatát a zárjegyes termékeik követésére. A cég szóvivője is megerősítette a vállalkozás döntését április 26-án a Cointelegraph nemzetközi kriptó híroldalnak adott interjújában.

Philip Morris: 20 millió dollárt lehet spórolni a blokklánc technológiával

A blokklánc technológia újabb és újabb területekre férkőzik be: következő célállomásának pedig nem mást, mint a Philip Morris dohánytermékeket árusító vállalatot tűzte ki magának. A Phillip Morris összesen 180 országban van jelen, leghíresebb terméke a jól ismert Marlboro.

A cég legfőbb célja a blokklánc technológia alkalmazásával, hogy javítsák a vállalat effektivitását, átláthatóságát és költséghatékonyságát. Az biztos, hogy mindhárom terület jelentős hasznot tudna húzni a fejlesztésekből – és amikor számszerűsítjük ezt, akkor látjuk, hogy nem is apró előnyről van itt szó.

A Philip Morris technológiai újításokért felelős vezetője, Nitin Manoharan azt is megosztotta a nagyvilággal egyik interjúja során, hogy a dohányipari cég akár 20 millió dollárt is spórolhat a technológia alkalmazásával. A blokklánc a céget főként a zárjegyekkel kapcsolatos jelentős papírmunka és a csalások számának csökkentésében tudná segíteni. Manoharan szerint a zárjegy-rendszer fenntartásához szükséges manuális munka és az ehhez kapcsolódó csalások évente 100 millió dolláros kárt okoznak az iparnak és a kormányzatoknak egyaránt.

A Marlborot gyártó Philip Morris is beszáll a blokklánc bizniszbe

Hat új technológiai fejlesztés jön jövőre, ennek csak egyike a zárjegy követése

De nem a zárjegyek követése az egyetlen előnye a blokklánc technológia használatának. Manoharan interjújában még azt is elmondta, hogy a Philip Morris jövőre összesen hat blokklánccal kapcsolatos új fejlesztést fog elindítani – melyek közül mindössze egy a zárjegyekkel foglalkozó technológia. Természetesen Manoharan azt is gyorsan hozzátette, hogy minden esetben követni fogják a kormány javaslatait és irányítását a szabályozásokkal kapcsolatban.

A dohányipar egyébként nem először kóstol bele a blokklánc és kriptovaluták világába. 2019 elején a párizsi dohányboltok kerültek a híroldalak legtetejére. Ezek az üzletek a szabályozási bizonytalanságok ellenére lehetővé tették vásárlóiknak, hogy bitcoint (BTC) vegyenek fiatpénzért cserébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük