A Mastercard és a Visa is kriptovaluta-alapú fizetési megoldásokat tesztel

Az amerikai bankszektor vezetői összegyűltek, hogy megvitassák a kriptovaluták mögött álló technológiákat. Az újítások lehetőséget teremthetnek a pénzügyi tranzakciók hatékonyságának növelésére.

Technológiai együttműködés

A Mastercard az Egyesült Államok néhány legnagyobb bankjával működik együtt, hogy teszteljenek egy közös főkönyvi technológiát, amely forradalmasíthatja a tokenizált eszközök, mint a kereskedelmi banki pénzek, államkötvények és befektetési minősítésű adósságpapírok elszámolását. A teszt során a digitális főkönyv technológiája lehetővé teszi ezeknek az eszközöknek az integrált, határokon átnyúló kereskedelmét.

A szabályozott fizetési hálózat tesztje

A Szabályozott Fizetési Hálózat koncepciója egy olyan rendszer tesztelésére irányul, amely dollár alapú tranzakciókat szimulál. A célja, hogy megkönnyítse a tranzakciók nemzetközi és különböző rendszerek közötti végrehajtását, miközben csökkenti a hibák és csalások lehetőségét, és egyszerűsíti, valamint felgyorsítja a folyamatokat.

Jelenlegi rendszerek és új lehetőségek

Jelenleg a kereskedelmi és nagykereskedelmi banki pénznemek, valamint a befektetési minősítésű adósságok különálló rendszerekben kerülnek kezelésre. Az új főkönyvi technológia bevezetése alapvető változásokat hozhat a pénzügyi szektorban. A tokenizált eszközök közös rendszerben történő kezelése új kereskedelmi lehetőségeket teremthet.

A korábbi tesztek és a jelenlegi kísérlet

Ez a próba a 2022 végén kezdődött 12 hetes teszten alapul, amely az amerikai belső bankközi fizetésekre és dollárban történő határokon átnyúló fizetésekre összpontosított. Az új kísérletben részt vevők között szerepel a Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co., US Bancorp, Wells Fargo & Co., Visa Inc., Swift, TD Bank NA és Zions Bancorp.