A mémcoinok készítői sok milliárd coint küldenek Buterinnek

A dogecoin az a kriptovaluta, amely még a többihez képest is különösen nagy volatilitással rendelkezik. Hiszen az értéke néhány nappal ezelőtt 25%-ot zuhant azután, hogy Elon Musk elejtett egy olyan mondatot egy televíziós műsorban, amelyben “átverésnek” nevezte a kriptovalutát. Persze később jött egy újabb tweet tőle, amiben az űrkutatás finanszírozása kapcsán is a dogecoin használatáról írt, ami meg felfelé tolta az árfolyamot. Mindenesetre nagyon óvatosan kell az eseményeket kezelni, hiszen még május 11-én írhattunk arról, hogy a Tesla akár elfogadhatja majd a dogecoint is fizetőeszközként az autókért cserébe. Ma reggelre pedig kiderült, hogy a bitcoin elfogadásától is visszatáncol a cég.

A mémcoinok hírverést és gázdíj-csökkenést akarnak elérni

És ugye eredetileg a dogecoin is egy mémtokenként, viccként indult. Innen jutott el oda, hogy ma már az egyik legnépszerűbb és legismertebb kriptovalutának számít. Javarészt Musknak köszönhetően. A népszerűsége viszont további mémcoinok megszületéséhez vezetett, gondoljunk például a Shiba Inu coinra (SHIB), a dogelonra (ELON), az Akita Inura (AKITA) vagy éppen az mwDOGE-ra (mwDOGE). Alapvetően nem is hallanánk ezekről a kriptokról sokat, ha a készítők és fejlesztők nem tennének meg mindent egy kis hírverésért. Most a legújabbak szerint az elmúlt napokban sok milliárd tokent küldtek ezeknek a mémcoinoknak az alapítói az Ethereum alapító atyjának, Vitalik Buterinnek.

A nyilvános tárcájába érkező tokeneket azonban Buterik nagy lendülettel tovább is küldte. Példának okáért 50 billió SHIB coint az Indiai Covid Megsegítési Alapba irányított tovább. De küldött például 431 millió dollár értékű Akitát egy Ethereum-alapú non-profit platformnak is. Volt olyan pillanat állítólagosan, amikor 8 milliárd dollár értékű SHIB token volt Vitalik Buterin tárcájában a CryptoSlate szerint. Amúgy a mémcoinok születésének trendje az Ethereum gázdíjakat az egekbe lőtte ki. Valószínűleg pont ezért küldik Buterinnek őket, hátha valamiféle reakciót kiváltanak belőle. Ugye Buterinnek meg nem nagyon van szüksége már pénzre, sok milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük