Frissíti a MetaMask a felhasználói licenszet, egyes felhasználóknak fizetniük kell

A MetaMask bejelentette, hogy frissítette egyes termékei használati engedélyét, így lehetnek olyan felhasználók, akiknek a jövőben valamilyen mértékű díjat kell fizetniük. 

Sajnos az életben semmi sincs ingyen, erre újabb példa lehet a MetaMask szolgáltatásai. A cég sajtóközleményében bejelentette, hogy habár frissítette termékei licencét, az nem lesz hatással a végfelhasználókra, az alkalmazásfejlesztők nagy részére, illetve a nonprofit szervezetekre. A társaság állítása szerint ezen felhasználóknak továbbra sem kell fizetniük.

A társaság azt nyilatkozta, hogy a pénztárca szolgáltató API közzétételét folytatni fogja a nyilvános szférában, biztosítva ezzel az alkalmazások széles körben kompatibilis ökoszisztémáját. Hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett lesz az összes kód közzétételében. A MetaMask kereskedelmi célokra történő használatában ugyanakkor változások léphetnek fel.

A MetaMask azt írta, hogy azon fejlesztők, akik kereskedelmi célokra lemásolják, módosítják vagy forkolják a MetaMask kódbázisát, azoknak hivatalos kereskedelmi megállapodást kell kötniük a társasággal. A vállalat azt is hozzátette, hogy annak érdekében, hogy továbbra is magas színvonalú termékeket tudjon a jövőben a felhasználók számára biztosítani, méltányos kompenzációra lenne szükség.

Érdemes megjegyezni azt , hogy a MetaMask tavaly júliusban dobta ki Ethereum böngésző tárcájának nyolcadik frissítését, amely számos új funkciót tartalmaz, például a fokozott adatvédelmi irányítást és egy új fiók-bejelentkezési rendszert.

További cikkeink: