A Microstrategy gőzerővel vásárolja a bitcoint a piaci volatilitás ellenére is

A MicroStrategy üzleti intelligenciával foglalkozó vállalat a piacot sújtó volatilitás ellenére is kitart a bitcoin mellett. Az őrült módon ingadozó árak sokakat megrémisztenek, azonban Michael Saylor cége állja a sarat. 

Mindezt Phong Le, a MicroStrategy vezérigazgatója, jelentette ki a vállalat 2023 első negyedévére vonatkozó értékelése során.

„Amint azt mindannyian tudjuk, stratégiánk célja, hogy minél több bitcoinra tegyünk szert. Ennek érdekében a továbbiakban is folytatni fogjuk a felvásárlást a rendelkezésünkre álló többlettőkét, illetve a tőkepiaci ügyletekből származó tiszta nyereséget hasznosítva”, magyarázta Le.

Elmondása szerint a kriptovaluták zászlóshajójának árfolyamát érintő rövid távú fluktuáció nincsen hatással a MicroStrategy fő tevékenységére.

A MicroStrategy számára a BTC jelenti a jövőt?

„Elkötelezettek vagyunk a bitcoinnal kapcsolatos távlati terveink iránt és a lehető legnagyobb meggyőződéssel hiszünk bennük”, tette hozzá a vezérigazgatói posztot 2022 augusztusa óta betöltő szakember.

A vállalat ebből kifolyólag hosszú távra tervez a bitcoinnal, amit a kiváló kockázatkezelési megoldásai remekül tükröznek. 2020 óta rendszeresen hajtanak végre befektetéseket a kriptotérben, a legutóbbi például áprilisban valósult meg, amikor is 1 045 bitcoint vásároltak. Jelen pillanatban 140 000 BTC áll a MicroStrategy birtokában, aminek értéke körülbelül 4,2 milliárd dollárra rúg. Ezáltal az övék a világ legnagyobb bitcoin tulajdonosának címe a nyilvánosan működő részvénytársaságok tekintetében.

Le továbbá biztosította a beruházókat arról, hogy a cég pénzügyi helyzete stabil. Ezt bizonyítja az is, hogy a tavalyi év során sikerült visszafizetnie a Silvergate banktól kapott 205 millió dolláros hitelét is, 22% kedvezménnyel. Ezzel kapcsolatban egy okiratból, amelyet a SEC felé továbbítottak, kiderült az is, hogy a hitel kiegyenlítését egy 339,4 millió dolláros részvény értékesítésből fedezték.

A visszafizetést követően a MicroStrategy visszakapott 34 619 bitcoint, ami fedezetként szolgált a megállapodás ideje alatt. A hivatalos információk szerint 2023 március 31-én a vállalat tulajdonában álló bitcoin-tartalék mindössze 11%-a zálogosítva különböző tartozások miatt.

Sok kritikát kaptak az évek alatt, azonban a MicroStrategy fittyet hány a volatilitás alakulására. Michael Saylor, ügyvezető elnök és társalapító, szerint a BTC „100%-kal jobb az aranynál” és verhetetlen biztosíték az infláció ellen.