A MicroStrategy megint bitcoint vásárol – hamarosan az összes bitcoin 0,4%-át birtokolhatják

A MicroStrategy többször került mostanában a kripto hírportálok főoldalára, hiszen az üzleti elemzésekkel foglalkozó cégcsoport az utóbbi évben jelentős kripto befektetéseket jelentett be. Most úgy tűnik, ez csak a kezdet volt: az újabb, csaknem 650 millió dolláros bitcoin befektetéssel már az összes bitcoinkészlet akár 0,4%-át birtokolhatják.

650 millió dollárt szerzett a MicroStrategy – az egészet bitcoinba forgatja

Legutoljára még csak arról cikkeztünk, hogy eddig 450 millió dollárt fektetett be a MicroStrategy bitcoinba. Már ezzel is jelentősen kitűnt a piacon, hiszen – bár egyértelmű növekedést figyelhetünk be az intézményi befektetők érdeklődésében – az addig összegyűjtött több, mint 40 ezer bitcoinjuk kiemelkedett a kriptóba befeketető vállalatok között. A cég elsődleges tartalékeszköze már akkor a bitcoin volt. Azonban úgy tűnik, a MicroStrategynál ez csak a történet elejét jelentette.

Most újabb bitcoin vásárlást jelentettek be – ez alkalommal azonban majdnem 650 millió dollárt fektethetnek be a leghíresebb kriptopénzbe. A cég múlt héten tette közzé, hogy convertible note-ok formájában eladott hitelből nagyjából 650 millió bevételük keletkezett. Ezt az összeget teljes egészében bitcoinba fogják forgatni, ami a szükséges jutalékokat és díjakat követően akár 634,9 millió dolláros befektetést is jelenthet.

Alig egy hete számoltunk be ráadásul arról is, hogy a MicroStrategy értékpapír kibocsátásba is kezd, melyet szintén bitcoinbefeketésre szeretnének használni.

A Messari elemzőcég szerint az új befektetéssel a MicroStrategy bitcoinjainak értéke az 1 milliárdos határt is át fogják lépni, amellyel (a vásárlási árfolyam függvényében) akár az összes bitcoinkészlet 0,4%-át is birtokolhatja majd a vállalat. A 21 milliós véges bitcoinkészlet esetében meglehetősen soknak hangozhat, hogy 0,4%-a egy vállalatnál összpontosul. Azonban nem a MicroStrategy az első, ahol ezt megfigyelhetjük. A Gemini kriptotőzsdét alapító Winklevoss ikrek a becslések szerint ennél még nagyobb részével rendelkeznek az összes bitcoinnak. Ezen felül bőven vannak olyan egyéni befektetők is, akik hasonló vagy jelentősebb arányban birtokolnak a kriptopénzből.

A MicroStrategy bitcoin befektetéseivel nem mindenki értett egyet (főleg nem a tradicionális befektetési piacon). Azonban eddig úgy tűnik, kifejezetten jó irányba haladnak, az érdeklődés pedig tagadhatatlan. Az első BTC befektetések óta a vállalat részvényei nagyjából 100%-os növekedést tudtak produkálni.