A JPMorgan kitettséget ajánl kriptopénzekben érdekelt vállalatokban

A JPMorgan Chase az új „Cryptocurrency Exposure Basket” segítségével 11 kriptopénzzel kapcsolatos cég részvényét kombinálja össze, hogy a befektetők közvetett módon használhassák ki a bitcoin és egyéb digitális eszközök előnyeit.

A JPMorgan meggondolta magát a bitcoinnal kapcsolatban

A bankóriás JPMorgan, úgy tűnik, komolyan gondolta pálfordulását. Hiszen, míg alig néhány éve meglehetősen szkeptikusan vélekedtek a bitcoinnal kapcsolatban, most a nagyon optimista árfolyamelőrejelzések és saját tokenjük mellett új kriptós kitettséget biztosító eszközüket is elindítják. Egy kosár olyan adósságinstrumentumot kombináltak össze a potenciális befektetőknek, amely 11 kriptopénzekkel kapcsolatos vállalat részvényét tartalmazza. Köztük olyan közkedvelt cégeket találhatunk, mint a bitcoinba nagyon intenzíven fektető MicroStrategy vagy a Square fizetési megoldásokkal foglalkozó vállalat. Maga az eszköz nem fog közvetlenül befektetni a 11 kriptocégbe, hanem piaci kitettséget biztosít majd a befektetőknek.

A JPMorgan a Cryptocurrency Exposure Basketnek elnevezett pénzügyi instrumentumot már az amerikai tőzsdefelügyeletnél (SEC) is bejelentette. Az engedélyeztetési procedúra valószínűleg 2022 májusa előtt nem fog befejeződni; az indulás semmiképpen nem várható ennél korábbra.

„Ezek azok a vállalkozások, amelyekről úgy gondoljuk, hogy direkt vagy indirekt módon kapcsolódnak a kriptovalutákhoz és digitális eszközökhöz. Ez lehet annak eredménye, hogy bitcoinba, kriptovaluta technológiát alkalmazó termékekbe, kriptovaluta bányászati termékekbe vagy digitális fizetései rendszerekbe fektettek,” írta a JPMorgan a bejelentés során.

Az ismertetés során azért azt is hozzátette a bank, hogy a befektetők készüljenek fel arra, hogy esetlegesen lemondjanak az osztalékokról, és hogy potenciálisan a tőkeösszeg egy részét vagy akár egészét elveszítsék.

A négy legfontosabb részvény a MicroStrategy, a Square, a Riot Blockchain és a NVIDIA Corporation részvénye lesz.

A JPMorgan új terméke az egyre erősödő intézményi befektetési érdeklődés közepén érkezik. Emellett egyre több kriptopénzekkel kapcsolatos vállalat fontolgatja, hogy tőzsdére megy, mely szintén komoly lehetőséget biztosíthat új befektetőknek. A vállalatok közül az egyik legjelentősebb a Coinbase, amelyet jelenleg csaknem 90 milliárd dollárra értékelnek. A váltó azonban nincs egyedül: a Gemini kriptotőzsde és a bányászgépeket készítő MicroBT is fontolgatja a lépést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük