A mostani piaci korrekció mögött az új “játékosok” állnak

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A blokkláncok és kriptovaluták elemzésével foglalkozó Glasssnode nemrégiben közzétett egy elemzést arról, amit nagyjából mindannyian láthattunk az elmúlt napokban. Ugye sok egyéb tényező mellett leginkább Elon Musk néhány megnyilvánulása és a kínai kormány bejelentése a mélybe lökte a bitcoin és a legtöbb altcoin árfolyamát. Musk és cége, a Tesla ugye visszalépett a bitcoin fizetőeszközként történő elfogadásától, míg a kínai kormány bejelentette, hogy a pénzügyi intézmények mostantól nem kínálhatnak kriptovalutákat befektetési célokra. A fentebb említett elemzés szerint egyébként a mostani eladási hullámot a bitcoin kapcsán a rövidtávú befektetők generálták.

A piaci korrekció mozgatói a pánikba esett új befektetők

Az adatok azt mutatják ugyanis, hogy a régóta hodloló bitcoin birtokosokat nem igazán hatották meg az események. Az események, amelyek egyébként teljesen elszabadultak, fórumokon és Twitteren is feltűntek mindenféle elemzések és jóslatok. De az biztos, hogy Elon Musk különféle megnyilvánulásai nem tettek jót az árak alakulásának. Ahogy az sejthető volt, nagyon széles skálán mozogtak a reakciók. De az újonnan piacra lépők voltak azok, akik pánikszerűen kezdtek el értékesíteni és így minimalizálni a veszteségeket. A hosszútávú befektetők, akik már akár évek óta birtokoltak BTC-t, ők nem nagyon foglalkoztak az eseményekkel. Sokan egyértelműen a 2017-es eseményekhez hasonlítják a mostani hullámvölgyet. És bár tényleg vannak hasonlóságok, a Glassnode szerint a mostani korrekció azért tényezőiben más.

Az elemzés rámutat, hogy a veszteséggel eladott coinok értéke csúcsokat döntögetett, ahogy a befektetők egy részénél hatalmas pánik alakult ki. És a Glassnode adatai megerősítik az új befektetők pánikolását, hiszen rövid idő alatt 2,8%-kal csökkent a nullánál több satoshit birtokló címek száma. A mostani korrekció idején 1,1 milliónál is több cím értékesítette az összes coinját, ami jelentős visszalépés a valaha volt legnagyobb csúcstól, amikor 38,7 millió címen volt coin. És ahogy azt lehetett is olvasni sok fórumon egyes hozzászólóktól, azok, akik régóta hodlolnak BTC-t, most látták elérkezettnek az időt. Arra, hogy még inkább bevásároljanak. Mert ahogy már többször is leírtuk a cikkben, a jelek, a számok, mind azt mutatják, hogy a mostani piaci korrekció mögött az új befektetők, nem a régóta hodloló BTC-birtokosok állnak. És akkor az összeesküvés-elméletek még szóba sem hoztuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.