A Near Foundation 40%-kal csökkenti az alkalmazotti létszámot

A NEAR Foundation a közelmúltban közölte, hogy 35 dolgozót bocsátott el egy átcsoportosítás részeként. Ennek keretében “szűkebb és nagyobb hatású tevékenységekre összpontosít”. Az alapítvány vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a létszámleépítés semmiképpen sem utal arra, hogy szervezetének pénzügyi kihívásokkal kellene szembenéznie.

A NEAR Foundation rekordévet zárt

A NEAR Foundation január 11-én jelentette be, hogy az átszervezési folyamat részeként mintegy 40%-kal csökkentette a személyzetét, és így “szűkebb és nagyobb hatású tevékenységekre fog összpontosítani”. Illia Polosukhin, a svájci székhelyű nonprofit alapítvány vezérigazgatója azonban ígéretet tett arra, hogy segít a 35 alkalmazottnak más lehetőségeket találni a Web3 iparágban.

A NEAR közösségnek címzett levele szerint a leépítésre a vezérigazgató által sikeresnek jellemzett 2023-as év után kerül sor. Az elmúlt évben elért sikerek közé tartozik, hogy a NEAR protokoll a Web3 három top tízes alkalmazásnak adott otthont. Ugyanebben az időszakban a NEAR protokoll a jelentések szerint rekordszámú napi felhasználóval büszkélkedhetett.

Az elért eredmények ellenére Polosukhin elmondta, hogy a NEAR tevékenységeinek felülvizsgálata azt mutatta, hogy változtatásokra van szükség a protokol még jobbá tételéhez. A vezérigazgató kifejtette:

Olyan visszajelzéseket hallottunk, hogy a NEAR nem mindig volt olyan hatékony, mint amilyen lehetne, néha túl lassan haladt, és túl sok mindent próbált egyszerre csinálni. A felülvizsgálatot követően úgy döntöttünk, hogy jelentősen összevonjuk az alapcsapatot, hogy szűkebb és nagyobb hatású tevékenységekre összpontosíthassunk.

Polosukhin azonban hangsúlyozta, hogy a létszámleépítés semmiképpen sem utal arra, hogy az alapítvány pénzügyi kihívásokkal nézne szembe. Ennek alátámasztására a vezérigazgató rámutatott a NEAR jól kezelt kincstárára, amely több mint 285 millió dollárnyi pénzzel rendelkezik. Ezen kívül 305 millió NEAR tokennel, amelyek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt. Valamint 70 millió dollárnyi befektetéssel és kölcsönnel.

Az érintett munkavállalók többsége a marketing, üzletfejlesztési és közösségi csapatokból került ki. A NEAR protokol mérnöki csapata a korábbiakhoz hasonlóan folytatja működését.