A NEO kriptó érme rövid története az elejétől a legutóbbi frissítésig

A NEO kripto érme még egészen 2014-ben indult, Kínában, egy Antshares nevű blokklánc projekt keretében. A projekt az elején nem volt túl izgalmas, vagy figyelemreméltó, de aztán  2017-ben teljesen újragondolták, innen ered a neo = new = új elnevezés. Az ekkor megalkotott új blokklánc pedig már nagyságrendekkel érdekesebb, mint az Antshares projekt valaha volt. A Neo blokklánca a rendkívül népszerű Ethereum blokkláncához hasonlít. A hálózaton ugyanúgy lehetséges a DeFi pénzügyek lebonyolítása, smart contractok futtatása, de még az NFT tokennel ellátott digitális lenyomatok létrehozása is. Ezen okokból a hálózatot, vagy az érmét sokan csak a kínai Ethereumnak hívják.

Bár egy ideig a legnépszerűbb altcoinok között volt, mára azt altcoin robbanás után, már csupán a 47. legnépszerűbb érme, mintegy 3,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációval. 2018-ban a hálózat további DeFi fejlesztéseket kapott a NeoVM, vagyis a Neo Virtuális Gép bevezetésével, amely lehetővé teszi saját tokenek létrehozását a NEO mintájára. A hálózat talán legérdekesebb sajátossága, hogy nem egy, hanem kettő natív érméje is van. Ezek a mindenki által ismert NEO, és a kevésbé ismert GAS érmék.

NEO 1, 2, és nemsokára 3

Míg a NEO kriptó érme elsősorban egy befektetési célú token, a GAS szolgál a hálózaton belüli tranzakciós díjak fedezésére. Ez ugye a legtöbb hálózaton nem válik el, hiszen az Ethereum hálózat natív tokene az ETH. Az Ethereum hálózatán a tranzakciós díjakat ETH-ban kell fizetni, és mivel nincs második natív token, így ez vált a spekulatív, befektetési céllal vásárolt érmévé is. Ugyanez a helyzet a Bitcoin hálózattal és a Bitcoin, azaz BTC érmével.

A NEO fejlesztői jelenleg a Neo 3.0 hálózati frissítésen dolgoznak. Szeptember elsejétől október végéig jutalomban részesülnek azon felhasználók akik a Neo 2.0 hálózatról átmigrálják a NEO és a GAS érméiket a Neo 3.0 hálózatra. A jutalom 1 százaléktól indul, és az idő előrehaladtával fokozatosan csökken.

A frissítéssel egy időben a NEO fejlesztői egy a NEO hálózatnak szánt NFT kollekciót is kiadnak. Három neves NFT művész állt, össze, hogy mindannyian 3 feltételezhetően NFT azonosítással ellátott képi remekművet készítsenek a frissítés örömére, ezáltal összesen bűvös 9 darab mesterművel ünnepelve azt.

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük