A Netflix filmet készít a QuadrigaCX vezérigazgatójának szövevényes történetéből

Úgy tűnik, a Netflix érdeklődik a QuadrigaCX-saga iránt, mivel a vállalat 2022-ben dokumentumfilmet fog bemutatni a botrányos kanadai kriptotőzsde elhunyt vezérigazgatójáról.

Az amerikai online streaming óriás, a Netflix egy dokumentumfilmet készül kiadni, amely Gerald Cotten, a mára már csődbement kanadai kriptopénz tőzsde, a QuadrigaCX alapítójának és vezérigazgatójának halálával foglalkozik.

A Netflix 2021. szeptember 23-án, csütörtökön a Twitteren jelentette be, hogy a dokumentumfilm címe “Trust no One: The Hunt for the Crypto King” lesz.

A film leírása szerint a QuadrigaCX befektetőinek egy csoportja Cotten gyanús halálának körülményeit, valamint a befektetők 190 millió dollárnyi bukását igyekeznek majd feltárni, amelyet állítólag a vezérigazgató ellopott.

A Netflix mozija a 2019-ben összeomlott kanadai kriptopénz tőzsde valós eseményein alapul. A cég a bukása előtt Kanada egyik legnagyobb bitcoin tőzsdéje volt. A dolgok azonban rossz irányba fordultak, amikor az alapító és vezérigazgató, Gerald Cotten 30 éves korában az indiai Dzsajpurban állítólag Crohn-betegségben meghalt. Az események akkor gyorsultak fel, amikor kiderült, hogy csak Cottennek volt hozzáférése a tőzsde hidegtárcáihoz, ami azt jelentette, hogy az ügyfelek elvesztették a tőzsdére vitt pénzüket.

Egy akkori bírósági beadvány szerint a QuadrigaCX több mint 190 millió dollárnyi összeggel tartozott a felhasználóknak. A cég károsultjait képviselő ügyvédek még a QuadrigaCX vezérigazgató holttestének exhumálását is kérték, hogy megerősítsék Cotten személyazonosságát és halálának okát.

2020 júniusában, több mint egy évvel a tőzsde összeomlása után a kanadai értékpapír-felügyelet, az Ontario Securities Commission (OSC) jelentést tett közzé a QuadrigaCX-szel kapcsolatos vizsgálatáról. Az OSC szerint a vállalat nem Cotten halála miatt bukott meg, hanem a vezérigazgató még életében elkövetett csalárd tevékenységei miatt.

Bár a Netflix nem említette a dokumentumfilm pontos megjelenési dátumát, úgy tudni, hogy a mozi premierje 2022-ben lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.