A New Jersey állami nyugdíjalap 7 millió dolláros kriptó befektetést kötött

Az amerikai New Jersey állami nyugdíjalap összesen 7 millió dollárt fektetett kriptó érdekeltségekbe. Az Amerikai Egyesült Államok szövetségi kormányának irányítása alá tartozó állami nyugdíjalap júniusban mintegy 3,66 millió dollár értékben vásárolt Riot Blockchain részvényeket, valamint további 3,39 millió dollárt fizetett MARA (Marathon Digital Holdings) részvényekért.

Az alap képviselői mindeddig nem válaszoltak a kriptovaluta befektetésükkel kapcsolatos kérdésekre.

A nyugdíjalap összesen 30 milliárd dollárnyi tőkét menedzsel. New Jerseyben ez a nyugdíjalap az első kormányzati szerv, amely komolyabb kriptó érdekeltségű befektetést eszközöl. Más amerikai államokban is előfordultak már hasonló kriptó érdekeltségű befektetések állami szervezetek részéről. Kalifornia állam állami nyugdíjalapjának például szintén van érdekeltsége a Riot Blockchainben, mintegy 1,9 millió dollár értékben.

Bár ezek az összegek első hallásra nagyon kicsinek tűnhetnek, valójában nagyon ritkák a nagy összegű, egy értékpapírba történő befektetések a nagy alapok, különösen az állami nyugdíjalapok részéről. Az állami nyugdíjalapok kifejezetten szigorú kockázatkezelési követelményeknek kell, hogy megfeleljenek, amelyeknek alapvető része a diverzifikáció, vagyis, hogy a menedzselt vagyont nagyon sokfelé szétosztva, nagyon sokféle érdekeltségben kell kamatoztatni.

Ennek az egyértelmű célja, hogy egy rosszul elsült befektetés esetén se történjen jelentős összezuhanás, és senkinek a nyugdíja ne kerüljön veszélybe.

A kínai tiltással eljöhet az amerikai kriptó bányászat új aranykora

Ami a hírben megnevezett kriptó érdekeltségű vállalatokat érinti, amelyekre a nyugdíjalap választása esett, a Riot Blockchain egy főképpen bitcoin bányászattal foglalkozó szerveződés, míg MARA, portfóliójában a bitcoin bányászat mellett számos szabadalommal kapcsolatos biznisz is megjelenik.

A MARA épp a közelmúltban jelentette be, hogy egész Észak-Amerika legnagyobb, de egyben legenergiatakarékosabb, vagyis legkörnyezetbarátabb kriptovaluta bányász farmját akarják létrehozni. Ezen törekvésükben pedig nem várt segítséget is kaptak, amikor is a Kínai Kommunista Párt kriptó ellenes politikájának hatására bányászok tömegei helyezték át a székhelyüket Kínából számos más országba, sok esetben az Amerikai Egyesült Államokba.

A Riot blockchain hasonlóan nagyravágyó törekvéseket dédelget, azzal a különbséggel, hogy míg természetesen ők is hangsúlyozzák a kriptó bányászat környezetvédelmi fenntarthatóságának fontosságát, ők elsősorban inkább a minél erősebb, minél nagyobb hash rátájú eszközök használatában hisznek, és kevesebb figyelmet szentelnek az energiafogyasztásnak.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük