Most már nyugdíjakat is bitcoinba fektetnek

Nincs olyan nap, amelyre ne jutna egy olyan hír, amely szerint tovább folytatódik az intézményi befektetések előretörése a bitcoin tekintetében. Eddig azonban zömében nagy amerikai cégekről lehetett beszámolni, akik ilyen-olyan mértékű befektetést hajtottak végre a legismertebb kriptovaluta vonatkozásában. Most viszont kiszivárgott egy olyan hír, amely szerint a KiwiSaver Growth Strategy nevű új-zélandi nyugdíjportfólió egy részét is bitcoinba fektették. A hírek szerint a a 350 millió dollár értékű portfolió 5%-át helyezte bitcoinba az Új-Zélandi Vagyonkezelési Társaság, amely a KiwiSaver kezelését intézi.  Az itt tárolt és gyűjtött nyugdíjakat egy bizonyos kor elérésekor kezdik majd folyósítani.

Most már nyugdíjakat is Bitcoinba fektetnek

A társaságot vezető befektetési igazgató szerint az volt a fő oka, hogy még 2020. októberében meglépték a befektetést, hogy a bitcoin egyértelműen hasonlítható az aranyhoz. Azaz ha valaki az aranyt jó befektetésnek tartja, a bitcoinra nem mondhatja, hogy nem jó. Ráadásul a tervek szerint a KiwiSaver portfoliójában a következő öt évben további olyan termékek fognak megjelenni, amelyek bitcoinra (is) támaszkodnak. Az igazgató azt is részletezte, hogy még októberben akkor vettek bitcoint, amikor annak értéke 10 ezer dollár körül mozgott. A befektetés igényelt néminemű papírmunkát is, de mindenképpen megérte. Hiszen ebben a hónapban a bitcoin árfolyama már átlépte a 60 ezer dollárt is. Ami hatszoros megtérülést jelent mindösszesen öt hónap alatt. Mondjuk a BTC árfolyama kissé hullámvölgybe került és bőven 60 ezer dollár alatt mozgott a cikk írásának pillanatában. Viszont a nyugdíjalap még mindig tekintélyes profitot tudhat magáénak.

Az igazgató szerint a KiwiSaver alapvetően egy teljesen hagyományos befektetési stratégiát követő portfolió, ami a nyugdíjakat eddig hagyományos formában fektette be. De néha eljön az idő, amikor nyitni kell újabb lehetőségek felé. És a BTC esetében ez a befektetési forma a hihetetlen bővülés segítségével az emberek számára a legjobb nyugdíjmegtakarítási formát jelenti jelenleg. És amiért ennek komolyabb jelentősége van, az a tény, hogy a különféle befektetési cégek és vállalatok már rég nyitottak a bitcoin felé, a nyugdíjalapok viszont óvatosabbak. És az ilyen hírek értelemszerűen erősíthetik majd ezt a befektetési irányt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.