A Paypal igazgatója megerősítette, hogy egy stabilcoin bevezetését fontolgatják

Az amerikai fintech óriás, a PayPal megerősítette, hogy szándékában áll saját stabilcoint kiadni PayPal Coin néven. A saját stabilcoin fejlesztését először Steve Moser fejlesztő fedezte fel a PayPal iPhone alkalmazásának forráskódjában.

A PayPal alkalmazásban talált bizonyítékokat megerősítve Jose Fernandez da Ponte, a PayPal kripto- és digitális valutákért felelős vezérigazgató-helyettese a Bloomberg Newsnak ezt nyilatkozta:

Vizsgáljuk a stabilcoin bevezetés lehetőségét; ha ez valóban bekövetkezik, akkor természetesen szorosan együtt fogunk működni majd az illetékes szabályozó hatóságokkal”.

Paypal Coin

Moser megállapítása alapján kiderült, hogy a PayPal már valóban dolgozik a PayPal Coin létrehozásán, amelynek fedezete az amerikai dollár lesz. A PayPal szóvivője azonban tisztázta, hogy az iPhone alkalmazás forráskódjait egy nemrégiben megrendezett hackathon keretében fejlesztették ki.

Bár a PayPal digitális eszköze már készülőben van, a token neve, logója és jellemzői a bevezetés előtt még változhatnak. A folyamatban lévő fejlesztést támogatva a PayPal korábban olyan új funkciókat vezetett be, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy digitális coinokkal vásároljanak, tartsanak befektetésként és fizessenek vele.

Da Ponte egy 2021 novemberében adott interjúban arra is rámutatott: “a PayPal még nem látott olyan stabilcoint a piacon, amelyet kifejezetten fizetésre építettek volna“. Szerinte egy stabilcoinnak támogatnia kell az értékarányos fizetéseket, miközben garantálnia kell a hálózat biztonságát, hozzátéve:
“Világosnak kell lennie a szabályozásnak, a szabályozási kereteknek és az engedélyek típusának, amelyekre ezen a téren szükség van.”

A PayPal mellett mások is beszálltak a stabilcoin kibocsátásba

A PayPal a saját stabilcoinjának elindítása mellett proaktív intézkedéseket tett a kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatások elterjesztésére az Egyesült Államokon kívüli joghatóságokban is.

A vállalat 2021 szeptemberében jelentette be az új Bitcoin kereskedési szolgáltatások bevezetését az Egyesült Királyság piacán. Az ügyfelek azóta kereskedhetnek a Bitcoin mellett a főbb kriptovalutákkal is a platformon keresztül. Elérhetővé vált többek között köztük az Ether (ETH), a Litecoin (LTC) és a Bitcoin Cash (BCH) is.

Nem a PayPal azonban az első technológiai óriás, amely saját coin bevezetését vizsgálja. A Meta Platforms (korábban Facebook) segít a Diem nevű stabilcoin fejlesztésében, míg a Visa az elmúlt hónapokban engedélyezte, hogy egy amerikai dollárral fedezett stabilcoinnal számolják el a tranzakciót a hálózaton.