A Pundi X kereskedők már PayPal-on keresztül is adhatnak el kriptót

A kriptoközösség egyre jobban várja, hogy a PayPal szerepe a kriptovilágban is megerősödjön. A Pundi X megtette az első lépést, integrálta a fizetési processzort Point-of-Sale eszközeire.

A szingapúri Pundi X blokklánc-vállalkozás integrálta a PayPal támogatást Point-of-Sale eszközéhez, az Xpos-hoz.

A PayPal az első mobil fizetési gateway, amit integráltak az Xpos-ba. Ennek köszönhetően több mint 30 ország felhasználói fogadhatnak már pénzeszközöket a fizetési processzoron keresztül.

Az integrációra két szakaszban kerül sor. Az Xpos-t használó amerikai kereskedők július 1-jétől jelentkezhetnek a PayPal alapú kulcsfontosságú tranzakciók használatára.

A PayPal alkalmazás várhatóan két héten belül integrálódik az összes Xpos eszközzel. Ezzel befejeződik az új szolgáltatás bevezetése.

Az Xpos felhasználók 70% -a kér PayPal támogatást

A Pundi X azután döntött úgy, hogy elindítja az integrációt, miután felmérte egy Twitter-szavazás során, hogy a követők szerint melyik mobil fizetési alkalmazást támogassa először az Xpos.

A PayPal kapta a szavazatok csaknem 70%-át, ezzel legyőzve a WeChat Pay-t, az Alipay-t és a GoPay-t is.

Az integrációval hitelkártyás fizetések válnak elérhetővé a Pundi X Point-of-Sale rendszerében, és lehetővé teszi kriptovaluta vásárlását PayPal-on keresztül.

Zac Cheah, a Pundi X vezérigazgatója és társalapítója hangsúlyozta, hogy a vezető globális cégekkel, mint például a PayPal-lal történő integráció elősegíti a blokklánc alapú szolgáltatások és termékek bevezetését a kriptoközösségen kívül is:

“Az, hogy támogatni tudunk egy vezető online fizetési szolgáltatót XPOS-eszközeinken, nagyobb bizalmat adhat az embereknek, hogy alkalmazzák azokat, és a blokklánc technológia használatát közelebb hozhatja a mainstreamhez.”

Zac Cheah

Zac Cheah

A PayPal hirtelen megszerette a kriptót

Miután egy évtizeden keresztül a PayPal inkább elkerülte a kriptovalutákat, most úgy tűnik a PayPal állásajánlatainak listájából, hogy „új kezdeményezésekért” felelős blokklánc-mérnököket keresnek. Ez alátámasztja azt a pletykát, hogy a PayPal hamarosan kriptovaluta-értékesítést kínál a felhasználók számára.

A PayPal fizetéseket csak nagyon kevés kriptotőzsde támogatja, inkább csak olyan peer-to-peer piacokon van jelen, mint a Localbitcoins és a Paxful.

A múlt héten a KuCoin P2P Fiat Market-je lett a legújabb P2P platform, amely támogatja a PayPal-t, és bevezette ezt a fizetési lehetőséget az USD mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük