A részvénypiac már volatilisebb, mint a bitcoin

Az utóbbi időben a bitcoin árfolyama egyre inkább szétvált a részvényárfolyamoktól, pénteken pedig a részvénypiac már volatilisebb volt, mint a BTC.

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt hetekben a bitcoin egyre kevésbé mozgott együtt a részvényárfolyamokkal, és ezzel párhuzamosan nőtt a BTC és az arany közötti korreláció. Október 7-én pedig végre megtört a jég, és a Dow Jones ipari átlag szerint ezen a napon a részvénypiac volatilisebb volt, mint a legnagyobb kriptovaluta. A Dow Jones mutató az Egyesült Államok 30 legfontosabb vállalatának tőzsdei állapotát követi, emellett pedig ez a legrégebbi és egyben az egyik legfontosabb piaci mutató.

amerikai részvénypiac volatilisebb bitcoin

A bitcoint egyébként a jelenlegi medvepiaci helyzet miatt a legvolatilisebb eszközök közé sorolták, a mostani eredmény viszont azt jelzi, hogy a BTC elkezdett beérni, emiatt pedig a jövőben az ingadozás további csökkenése várható.

Egyre többen tekintenek inflációs fedezeti eszközként a bitcoinra

Fontos leszögezni, hogy a bitcoin csökkenő volatilitása részben a dollár erősödésének köszönhető, annak ellenére, hogy az erős dollár sok befektetési eszközre rossz hatással volt. Amellett pedig, hogy az amerikai valuta mostani árfolyama miatt a legtöbb fiat veszített az értékéből, a tovább emelkedő dollár negatívan befolyásolhatja a részvényárfolyamokat a zuhanó nyersanyagárak mellett.

A bitcoin árfolyama azonban az utóbbi időben egyre stabilabbá vált, és nagyon sok befektető fordult a BTC, mint inflációs fedezeti eszköz felé. Ahogyan azt megírtuk, a bitcoin-angol font valutapár kereskedési volumene nemrég nagyot emelkedett, ami arra enged következtetni, hogy az emberek valóban elkezdték fedezeti eszközként használni a kriptovalutát, hacsak az említett növekedés nem spekulánsoktól származik.

A BTC árfolyama egyébként továbbra is 19 ezer és 20 ezer dollár között mozog, a cikk írásakor pedig 19 475 dollár.