A Ripple a SEC ellenére partnerséget kötött az egyiptomi Nemzeti Bankkal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Ripple és az Egyiptomi Nemzeti Bank (NBE) szorosabbra fűzte kapcsolatát: a RippleNet-et fogják használni az Egyesült Arab Emirségek (EAE) és az Egyiptom közötti pénzátutalásokra.

A Ripple és az NBE, mely Egyiptom legnagyobb és legrégebbi bankja, már 2020 februárjában aláírták első megállapodásukat. Abban az időben mindkét fél a legfőbb célja az volt, hogy a RippleNet felhasználásával gyorsabb és olcsóbb utalásokat biztosítsanak ügyfeleiknek. Most pedig az NBE, továbbra is a RippleNet segítségével, valamint egy harmadik fél bevonásával, az egyesült arab emírségekbeli LuLu pénzügyi szolgáltatóval kívánja az EAE-ből az Egyiptomba irányuló, határokon átívelő fizetéseket feldolgozni. A LuLu International Exchange egyébként a LuLu Financial Group egy része.

A három szervezet együttműködése tehát egy elég komoly fordulópontot jelent, hiszen Egyiptomból az elmúlt egy év alatt 24 milliárd dollár értékben történt átutalás, így az ötödik legnagyobb átutalási kedvezményezett lett India, Kína, Mexikó és a Fülöp-szigetek után.

Az NBE és a Ripple partnersége hozzájárul az általános hatékonyság javításához azáltal, hogy lehetőség nyílik új szövetségek létrehozására szélesebb körben, kevesebb költséggel és gyorsabb integrációs idővel. Nagy örömmel jelentjük be új partnerségünket a Ripple-lel és LuLu-val, mely hisszük, hogy hozzájárul az Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek átutalási folyosójának további gyorsításához” – nyilatkozta az NBE Pénzügyi Intézményekért és Nemzetközi Pénzügyi Szolgáltatásokért felelős csoportvezetője, Hesham Elsafty.

Tombol a Ripple és a SEC közötti ellentét

A Ripple még mindig gőzerővel küzd az amerikai pénzfelügyelet (SEC) ellen, mely már az elmúlt év decemberétől kezdve készül a teljes kriptó ipar megtámadására. Azóta történt már egy s más: kiderült ugyanis, hogy a SEC elég ocsmány játékot játszik, és a Ripple külföldi partnereit félemlítené meg. Nemrégiben a Ripple legnagyobb részvényese is úgy nyilatkozott, hogy már a cég is tőzsdére tartana, csak hagyja már békén a SEC. Összességében tehát a vállalat és a SEC közötti ellentét még mindig javában tombol, és még mindig nem tudni, melyik oldal fog kijönni győztesen a csatából. A Telegram ugyanis már lehúzta a rolót a SEC eljárás következményeként – vajon a Ripple-re is hasonló sors vár?

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.