Egyiptom legnagyobb bankja is csatlakozott a Ripple utalási hálózatához

A National Bank of Egypt (NBE), Egyiptom legnagyobb bankja csatlakozott a Ripple cég blokklánc alapú utalási hálózatához, a RippleNethez.

Az intézet együttműködési megállapodást írt alá a Ripple céggel és ezzel az első bank az országban, ami blokklánc technológiát használ az utalások területén. A bank célja, hogy gyorsabb és olcsóbb utalásokat biztosítson az ügyfeleinek.

Egyiptom egyike a top 5 legtöbb hazautalásban részesülő országoknak a világon, áll egy korábbi Világbank jelentésben. Az egyiptomi állampolgárságú külföldi dolgozók csak 2018-ban 29 milliárd dollárt utaltak haza.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a NBE pontosan mely termékét is fogja használni a RippleNetnek. Az On-Demand Liquidity megoldás azonnali likviditást biztosít az utalásban részt vevő intézményeknek és az XRP token használatával instant váltást és utalást kínál használóinak.

A NBE a lépéssel a Ripple blokkláncát használók növekvő táborát gyarapítja. Másik frissen csatlakozott intézetek az International Money Express, a londoni Finastra vagy például a MoneyGram.

A Ripple friss jelentése szerint a frissen csatlakozókkal már világszerte 300 intézményi ügyféllel rendelkezi és egy év alatt megtízszerezte a RippleNeten lebonyolított tranzakciók számát.

Érdekelhet: