Tőzsdére tartana a Ripple cég is, csak hagyja már békén az SEC

Állítja a Ripple cég legnagyobb részvényese, Yoshikata Kitao, a japán SBI Group pénzügyi gigász ügyvezetője.

Szerinte a tőzsdére lépéshez az egyetlen akadály az amerikai pénzfelügyelettel (SEC) fennálló perpatvar lezárása maradt. Ahogy még múlt év decemberben írtuk, a Ripple cég azért kapott egy eljárást a nyakába a felügyelettől, mert az SEC szerint be nem jelentett értékpapír értékesítést végez, itt elsősorban a rendszeres havi XRP token értékesítésekre utalva.

Kitao a Ripple részéről még meg nem erősített pletykát egy szerdai SBI Group részvényeseknek tartott virtuális meetingen nyilatkozta kijelentvén, hogy a két alapító, Brad Garlinghouse Ripple ügyvezető és Chris Larsen elnök a Ripple tőzsdére vitelét tervezi:

“A fennálló jogi vita után a Ripple tőzsdére fog menni. A regnáló CEO szeretné meglépni. Chris is szeretné meglépni.”

Kitao hozzátette, hogy lévén az SBI Group a Ripple cég legnagyobb külsős részvényese, ezért egy potenciális tőzsdei listázás kifizetődő lenne az SBI-nek is és támogatja a lépést.

A japán ügyvezető egy másik blokklánc technológia cégről is tudni véli a tőzsdei listázás lehetőségét, ez pedig az R3 konzorcium. Az R3 egy vállalati blokklánc fejlesztő szoftvercég, elsősorban a pénzügyi szolgáltató szektorban aktív ügyfélkörrel. Az R3 fejleszti a Corda nevű vállalati elosztott főkönyvi technológiát, amit állítólag már az olasz bankok harmada használ.

A Ripple CEO Garlinghouse korábban tett említést egy esetleges tőzsdei bevezetésről, de akkor nagyvonalakban inkább a trendet vázolta fel, miszerint egyre több blockchain vállalat fog IPO mellett dönteni.

“A következő 12 hónapban megtörténnek az első IPO-k a kriptográfiai/blokklánc szektorból. Nem mi leszünk az elsők, nem is mi leszünk az utolsók, de számolj a vezető csoportban való részvételünkkel. A vállalatunk természetes fejlődésének része,” nyilatkozta akkor.

Az első komolyabb tőzsdei listázás a szektorból a Coinbase váltóhoz köthető, aminek papírjaival április 14-én kezdtek el kereskedni a Nasdaq-on. A listázás előtt a Nasdaq és a Goldman Sachs 250 dolláros referenciaárat határozott meg a papírokra, ám a szerdai rajtkor a referenciaár másfélszereséről, 381 dollárról indult a Coinbase kereskedése, ami 99.6 milliárd dolláros piaci értéket jelentett. Azóta a COIN részvények árfolyama csak esik és jelenleg 294 USD-n kereskedik.

(Hír forrása: Investor Place)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük