A Ripple ügyvezetője nem tart kizártnak egy XRP tokenégetést

A Ripple cég ügyvezetője Brad Garlinghouse (képen balra, Chris Larsen társalapítóval) nyitna egy XRP tokenégetésre.

Garlinghouse a Thinking Crypto YouTube interjú keretében mérlegelte egy esetleges XRP tokenégetés vagy az escrow tárcákban tárolt XRP-k szétosztását. Az ügyvezető mindkét lehetőséget reálisnak véli és kizárja, hogy a cég az 50 milliárdos escrowban csücsülő XRP vagyont a piacokra öntené, így nyomva lejjebb potenciálisan az árfolyamot.

Néhány ember egyetért a pozícióval, miszerint a Ripple az XRP tokent az escrowból a közösség nyakába önti. Semmi értelme nem lenne egy XRP-dumpnak a Ripple cég vagy a körülötte aktív emberek számára. Ez nem képviseli az XRP ökoszisztéma legfontosabb érdekét, mert az eszköz a Ripple cég nagyon fontos eleme, és én se értek vele egyet személyesen.

Az escrow azért lett felállítva, állítja Garlinghouse, hogy átláthatóságot biztosítson a cég tokenvagyonát illetően, amire egyben kéri a szektor többi cégét is. Szerinte sokan félreértik ezt az átláthatóságot és emiatt támadják a Ripplét.

Nézd, mindig is nyitott voltam és érdekeltek azok az új ötletek, amik jók az XRP ökoszisztémának. Nem zárok ki semmit, és úgy vélem, bizonyos szintig vannak dolgok, amiknek értelme van megvalósítani az XRP ökoszisztémában, az ilyen kezdeményezéseket a Ripple természetesen megvizsgálja.

Mint tudjuk, az XRP tokenkibocsátó Ripple cég birtokolja a teljes kínálat közel felét, jelenleg mintegy 47.8 milliárd XRP tokent. Még 2017 decemberében a cég ígéretet tett a tokenek hosszú távú tartására egy kriptográfiailag biztosított escrow okosszerződés tárcájában, amire egy meghatározott havi egymilliárdos feloldási limitet vezetett be. A havi egymilliárd XRP tokent a Ripple a szabadpiacokon értékesíti, amiből fedezi a működési költségeit, startupokva invesztál, illetve a fel nem használt tokeneket visszajuttatja az escrow tárcákba.

Az XRP token az elmúlt hét nap során 28.2%-ot vesztet értékéből és jelenleg 1.12 dolláron kereskedik. Aki buy the dip-en gondolkodik, az XRP-t vehet USDT, BTC, EUR és USD ellenében a Binance tőzsdén.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük