A Robinhood mostantól elérhető az Európai Unióban is

A Robinhood európai bevezetése a tervek szerint halad. Az alkalmazás csütörtöktől lesz elérhető Európában, és több mint 25 token áll a befektetők rendelkezésére, köztük BTC, ETH és SOL.

Közel egy hónapja írtunk arról, hogy a vállalat éves bevétele az Egyesült Államokban 26%-kal csökkent. Ezt többek között az okozta, hogy a Robinhood kénytelen volt delistázni platformjáról azokat a kriptovalutákat, melyeket a SEC júniusban értékpapírnak minősített (Solana, Cardano, Polygon). Az európai bevezetés várhatóan behozza majd ezt a mínuszt a cégnek. A vállalat vezérigazgatója, Vlad Tenev, kifejezte izgatottságát az európai közösség felé való nyitásról, az ő szavaival élve: “a Robinhood “több százmillió” kriptokereskedőnek kínál majd digitális eszközöket a kedvezőbb európai szabályozási környezetben”.

Mai bejelentésében a Robinhood azt mondta, hogy platformja az egyetlen a piacon, amely felajánlja, hogy az ügyfelek kereskedési volumenének egy százalékát havonta BTC-ben fizeti vissza. A felhasználók emellett ajánlói bónuszokat is kaphatnak BTC-ben.

“Az EU a világ egyik legátfogóbb politikáját dolgozta ki a kriptoeszközök szabályozására, ezért választottuk ezt a régiót a Robinhood Crypto nemzetközi terjeszkedési terveinek lehorgonyzására” – mondta Johann Kerbrat, a Robinhood Crypto GM-je a közleményben.

A Robinhood tervezett uniós terjeszkedése egyébként azt jelenti, hogy a kereskedési applikáció versenyezni fog a Coinbase-szel és a Krakennel, amelyek bizonyos európai régiókban már engedélyt szereztek. A Coinbase jelenleg Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Írországban és Hollandiában, míg a Kraken Spanyolországban és Írországban rendelkezik engedéllyel.