A Samsung Galaxy S10 külön tárhelyet biztosít a privát kripto kulcsoknak

A Galaxy S10 készüléke biztosan tartalmaz egy kifejezetten kriptovaluta privát kulcsok biztonságos tárolására kifejlesztett tárhelyet, erősítette meg a Samsung pár hónapja lábra kapott híreszteléseket.

Ahogy arról már tegnap is írtunk itt a Bitcoin Bázison, a kriptoközösség izgatottan várta már egy ideje az új Galaxy bemutatóját. Főként azután, hogy a pletykák szerint kifejezetten kriptobarát funkciókat is rejteget az eszköz.

Most pedig már biztos: a szerdán leleplezett Galaxy S10 az új funkciót a Samsung Knox keretein belül fogja ajánlani a kriptovalutában érdekelt felhasználók számára.

A Samsung, ami jelenleg a világ legnagyobb okostelefon gyártója, közleményében így fogalmazott a Samsung Knox-szal kapcsolatban:

“A Galaxy S10 tartalmazza a Samsung Knox-ot, illetve egy, a hardver által támogatott biztonságos tárolóegységet is, amelyek képesek lesznek a blokklánccal kapcsolatos szolgáltatások privát kulcsainak tárolására.”

Egyéb fejlesztések a Galaxy S10-ben

Az S10-ben természetesen ezzel nem fújt ki az újdonságok garmadája. A kamera fejlesztése mellett a telefon most már képes lesz más telefonok vezeték nélküli töltésére is. A 8 GB-os RAM mellett pedig az alapkészüléken is 256 GB-os tárhely áll a felhasználók rendelkezésére.

A Knox konkrét működéséről további részleteket jelenleg még nem közöltek a Samsungtól, de természetesen nyitva tartjuk szemünket és várjuk a lassan adagolt információkat.

A Samsung Galaxy S10 külön tárhelyet biztosít a privát kripto kulcsoknak

A Galaxy S10 egyébként nem az első olyan telefon, amelynek megalkotásakor gondoltak a kriptovalutákra is. A HTC Exodus 1 telefonja vagy a Sirin Labs Finney-je már tavaly hasonló funkciókkal jelent meg a piacon. Azonban a Samsung mindkét gyártót jóval felülmúlja, és valószínűleg sokkal többet fog eladni a készülékből is, mint versenytársai.

Ráadásul, míg például a HTC telefonját csak bitcoinért vagy etherért lehetett megvenni, a Galaxy elérhető fiatpénzért mindenki számára. Mivel pedig ez a Samsung elsődleges telefoncsaládja, így a kereslet előreláthatólag is biztosan sokkal nagyobb lesz rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük