A Shark Tank sztárja, O’Leary szerint a “kínai Bitcoin” tartja vissza a nagybefektetőket

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Sok intézményi befektető vonakodik attól, hogy Bitcoinba fektessen, mert kerülni akarják a Kínával szembeni kitettséget. Ez miatt hosszabb távon problémát jelenthetnek a Bitcoinba történő tömeges befektetések, mivel a kriptovaluta nagy részét ott bányászták.” – nyilatkozta Kevin O’Leary, Shark Tank című tévéműsor társműsorvezetője.

A Cboe Global Markets internetes műsorban szólalt meg újra O’Leary.  Elmondta, hogy ahhoz, hogy a Bitcoin valóban népszerűvé válhasson az intézményi befektetők körében, ahhoz a kriptovalutának elfogadhatónak kell lennie mindenfajta nagyvállalati/kormányzati etikai és fenntarthatósági bizottságok előtt is.“A kriptovalutáknak meg kell felelni ezeknek a kritériumoknak is.” – mondta az üzletember, aki az O’Leary Fund Management elnöke is. „Ez későbbiekben ugyanis nagy probléma lesz.”

O’Leary szerint az intézményi befektetők felteszik maguknak a nagy kérdést. “Ezt a coint olyan országokban hozzák létre, amelyek visszaélnek az emberi jogokkal vagy már szankciókat is alkalmaznak velük szemben. Ilyen ország Kíná is. Sok intézményi befektető azt mondta nekem, hogy nem akarnak „kínai coint” birtokolni.” – nyilatkozta.

Azt is elmondta, hogy “meglehetősen sok időt” próbál olyan bányászokkal foglalkozni, akik hajlandók a különféle etikai követelménynek megfelelni, és az szerint bányászni mind a saját, mind pedig az intézményi befektetők érdekében. A cégeket ugyanis “nagyon érdekli az, hogy legyen egy olyan érme, amelyek valamiféle módon megfelel ezeknek a magasabb szintű elvárásoknak”.

O'Leary

O’Leary egyre többször vélekedik pozitívan a Bitcoinról

A milliárdos üzletember egyébként nagyon pozitívan vélekedik a Bitcoinról, melyről egy korábbi cikkünkben részletesen is írtunk:

„Valójában azt gondolom, hogy a digitális pénznemek maradni fognak. A legtöbb ember, aki megtartja őket, beleértve az intézményeket, hajlandóak kezelni ezt a nagy volatilitást…”

„Le vagyok nyűgözve. Befektetek a kriptókba. 3%-os súlyozást tartok az Ethereum és a Bitcoin között. A volatilitástól rosszul vagyok, de lassan megszokom…”

“És végül elkezdek gondolkodni azon, hogyan fektessek be a Bitcoin bányászathoz szükséges infrastruktúrába.”

O’Leary, aki az elmúlt években általánosságban a kripto és a Bitcoin kritikusa volt, elárulta, hogy most készen áll arra, hogy személyes befektetési portfóliójának akár 5%-át is kriptovalutákba fektesse.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.