A Shark Tank milliárdosa szerint a Bitcoin befektetés nagyot fog ütni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Múlt héten Kevin O’Leary kanadai üzletember (más néven „Mr. Wonderful” az amerikai ABC televízió „Shark Tank“ című reality tévésorozata alapján) azt mondta, hogy a javuló szabályozási légkör megváltoztatta a kriptovalutákról alkotott véleményét.

Február 23-án Hadley Gamble O’Leary-val beszélgetett a kriptóról a CNBC egyik műsorában. A Bitcoin.com jelentése szerint O’Leary ilyeneket mondott neki:

Valójában azt gondolom, hogy a digitális pénznemek maradni fognak. A legtöbb ember, aki megtartja őket, beleértve az intézményeket is az elmúlt 90 napban, hajlandóak kezelni ezt a nagy volatilitást…

Le vagyok nyűgözve. Befektetek a kriptókba. 3%-os súlyozást tartok az Ethereum és a Bitcoin között. A volatilitástól rosszul vagyok, de lassan megszokom...”

“És végül elkezdek gondolkodni azon, hogyan fektessek be a Bitcoin bányászathoz szükséges infrastruktúrába.

Miután Gamble tweetelt erről az interjúról, „Mr. Wonderful ”, aki az elmúlt években általánosságban a kripto és a Bitcoin kritikusa volt, elárulta, hogy most készen áll arra, hogy személyes befektetési portfóliójának akár 5%-át is kriptovalutákba fordítsa.

Kibeszélték a Bitcoin befektetést a Squawk Box műsorban

2020. december 24-én Scott Wapner interjút készített Anthony Pompliano, aki a Morgan Creek Digital Assets alapítója és partnere, és O’Leary-jel a CNBC „Squawk Box” című műsorában.

Wapner azt akarta tudni, miért ne számíthatnánk a Bitcoin árának 2021-es visszaesésére. Mivel az Egyesült Államokban feltehetően a legtöbb ember/vagy nagyon sok ember megkapja a koronavírus elleni védőoltást valamikor 2021-ben, és egy olyan biztonságos menedékként szolgáló eszközök, mint a Bitcoin, kevésbé lehet vonzó a befektetők számára a kockázatos oltás utáni környezetben.

Bitcoin befektetés

Pompliano azt nyilatkozta:

Igen, tehát két dolgot kell megérteni a piaci struktúrával kapcsolatban. Van az első, amit én a Bitcoint fekete lyuknak hívom. Tehát ez a Grayscale, ez a Bitwise index … ezek az eszközök, amelyekbe alapvetően befektethet egy privát eszközkezelő. Ezek egységeket vagy részvényeket hoznak létre a befektetett pénzből, és  Bitcoint vásárolnak a kapott pénzen. Ezt a Bitcoint azonban nem kaphatják vissza a befektetők; ezeknél az alapoknál nincs visszaváltási lehetőség, szóval így ez nem fog visszajutni a piacra. 

„Akkor is, ha vannak vállalatok mint a Square, a MicroStrategy és mások, akiknél a treasury a saját vállalatuk mérlegeibe is szerepeltetik ezt a befektetett Bitcoint, attól még ez nem jön vissza a piacra. Éppen ezért továbbra is azt trend, hogy az emberek alapvetően kiveszik a Bitcoint a piacról, és ezért így nincs szükséged rengeteg új kamatra. Valójában azt gondolom, hogy alábecsüljük a pszichológiai változást, amin a befektetők keresztül mennek.”

Az Egyesült Államok kormánya csaknem négyezer milliárd dolláros marketingkampányt indított az amerikai dollár leértékelésére, és a befektetők hallgatnak rá. Figyelnek, és úgy döntenek, hogy a tőkéjüket egy olyan területre rakják át, ahol megvédhetik vagyonukat. És a Bitcoin nem csupán értéktartó eszközként szolgál, hanem aszimmetrikus típusú potenciális hozamként is. Én úgy gondolom, hogy még nem volt ilyen eszközünk, és ahogy az emberek felébrednek és megértik a működését, úgy a következő években továbbra is egyre több tőkebeáramlást fogunk látni ebbe az eszköz osztályba.”

Aztán Wapner elmondta O’Learynek, aki az elmúlt években elég kritikusan viszonyult általában a kriptóhoz és különösen a Bitcoinhoz, hogy Mark Cuban már nem gondolja, hogy a Bitcoin „irreleváns”, mivel Cuban NBA-csapata – a Dallas Mavericks – most kedvezményeket kínál, ha Bitcoinnal fizetnek termékeikért.

Eltérő vélemények a Bitcoin befektetésről

O’Leary így válaszolt:

Tudod, Markot elég jól ismerem. Azt is idézte, hogy szerinte a banán nagyobb közös valuta, és valószínűleg igaza van. Rá akarok térni Pomp kérdésére erről az ötletről, miszerint megvédi a tőkéjét a Bitcoin vásárlásakor...”

Tavaly márciusban, ha volt Bitcoinod, lemészároltak, és sokkal nagyobb volatilitása volt, mint az S&P-nek. A lényeg az, hogy itt egy csomó érdekes ötlet van… A digitális pénznemnek ez a koncepciója működne, és az egész álláspontom mindannyiunk számára szól, beleértve téged is Scott, aki nyomon követed a történéseket és a pénzügyi szolgáltatások több ezer milliárd dolláros globális iparágában dolgozol. Ha az összes piaci kapitalizációt nézed, akkor a Bitcoin teljesen lényegtelen, mert még annyira kicsi.”

És egyetlen intézményi vagy szuverén alapbefektető sem, akivel valaha beszéltem, mondta nekem, hogy mutassam meg az összes kriptovalutát számára, és az az ok, amiért nem akarják birtokolni, az a szabályozástól való félelem. És nézd meg, mi fog történni egy nap, várom ezt a napot. Várom a napot, amikor az egyik ilyen szabályozó keményen lecsap a Bitcoinra. A felnőtt férfiak sírni fognak, amikor ez megtörténik. Ilyen tőkeveszteséget soha életedben nem fogsz látni. Brutális lesz.”

2019. május 14-én a CNBC „Squawk Box” című interjúja során O’Leary elmondta, hogy a Bitcoin magas árvolatilitása miatt „haszontalan valuta”, „szemét” és „értéktelen”.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.