A Shiba Inu most már a 12. legnagyobb kriptovaluta

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mostanság a legjobb kriptovalutákkal kapcsolatban szinte mindig felmerül egy trónkövetelő, egy “gyilkos” neve, amelytől sokan azt várják, hogy majd lenyomja a legjobbnak mondott blokkláncokat. Ilyen például a Solana, amelyet Ethereum-gyilkos néven emlegetnek.  De ilyen a Shiba Inu is, amely Dogecoin-gyilkos néven is ismert ezekben a napokban. És mostanában elég sok szó is esik a Shiba Inuról, amely egyetlen hét alatt 350%-os emelkedést produkált az árfolyamában. Így ma már a legjobb 12 kriptovaluta közé tartozik a piaci kapitalizációt figyelembe véve.

Így lett a Shiba Inu a világ 12. legnagyobb kriptoja

A friss adatok azt mutatják, hogy a Shiba tokenje a legjobban kereskedett token a vezető kriptotőzsdéken, például a Coinbase vagy a Binance platformján. A nevét az egyik ősi kutyafajtáról, a mémekben sűrűn feltűnő shiba inuról kapó coint még 2020-ban hozta létre egy Ryoshi néven futó ismeretlen fejlesztő. Múlt héten pedig már ott tartottunk, hogy 0,000035 dollárba került egy coin. Ez már csak kevéssel volt elmaradva a valaha volt legjobb ártól, a 2021. májusában regisztrált 0,000038 dollártól. Persze múlt héthez képest azért volt valamennyi kis korrekció. De ettől függetlenül a komoly árnövekedésnek köszönhetően a SHIB piaci kapitalizációja meghaladta a Dogecoin piaci kapitalizációjának már a felét is. Ezzel pedig ma a 12. legnagyobb kriptovalutának számít a shiba inu mémcoin, miközben a dogecoin a 10. helyen áll ezen a listán.

Piaci kapitalizáció

Több tényező is közrejátszhat ebben a hatalmas növekedésben, például az, hogy egy bálna 6,3 billió SHIB tokent vásárolt fel nemrégiben. De az is számít, hogy a Shiba Inu elindította a ShibaSwap DeFi kriptotőzsdéjét nem is olyan régen. Plusz bevezettek egy égetési mechanizmust is a platformon. És azért az is számít, hogy több komolyabb kriptoinfluenszer és maga Elon Musk is elismerően tweetel a coinról. A coinról, melynek napi kereskedési volumene 13 milliárd dollár felett van csak a Coinbase kriptotőzsdéjén. És nincs megállás úgy tűnik, legalábbis különféle híreket lehet arról olvasni, hogy milyen további funkciókat fognak bevezetni a láncon és hogyan kívánnak betörni a játékiparba is.  Ettől függetlenül azonban a Shiba Inu még mindig csak egy a sok ezer DOGE coin közül, amely főleg spekulatív értékkel bír csak.

banner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.