A Spotify keresi új társigazgatóját a kripto kérdések kezelésére

Társigazgatói pozíciót hirdetett a Spotify a fizetési stratégiák és innováció osztályának élére. A munkakör fő tevékenysége a Libra Association körülötti teendőkkel és egy globális fizetési megoldás kialakításával lesz kapcsolatos.

A Spotify Wrapped már be is fejezte az évet, de az innovációs igazgató keresése még csak most indul

A Spotify az elmúlt napokban nem csak a 2020-as Wrapped évértékelők gyártásával volt elfoglalva – bár alapvető fontosságú volt mindenki számára, hogy megtudja, pontosan hányszor is hallgatta meg kedvenc dalát a karantén alatt. A HR részleg keze is tele volt: új társigazgatót keresnek ugyanis a zenei streaming óriásnál. Az új pozíciót betöltő ember a fizetési stratégiák és innovációért felelős csapat irányítását fogja segíteni.

A fizetési stratégiák és innováció meglehetősen széles munkakört takar a Spotify esetében. Az igazgató feladata lesz a vállalat globális fizetési stratégiájának kialakítása, melynek részeként a lehetséges fizetési módszerek értékelése mellett a Libra Association körülötti mindennapi tevékenységekért is ő lesz a felelős. A fizetési innováció fejeként mindezek mellett az elosztott főkönyvi technológiák, a kriptopénzek, a blokkláncok, stabilcoinok és egyéb digitális eszközökkel kapcsolatos kérdéskör is az új társigazgató reszortja lesz.

A pozíció főként a Spotify londoni és stockholmi irodájához lesz kötve.

A Libra Association, amelyet mindössze néhány napja neveztek át Diem Associationné, egy 27 vállalkozásból álló szervezet. A Spotify és az alapító Facebook mellett olyan neveket vonultat fel, mint az Uber, a Shopify vagy éppen a Coinbase. Fő céljuk egy stabilcoinokat alkalmazó globális fizetési rendszer kidolgozása lett volna – az alapötlet azonban a rengeteg negatív kritika hatására már jócskán átformálódott. Több ország szabályozói is egyértelmű kritikát fogalmaztak meg a Libra esetleges hatásáról a globális pénzügyi rendszer stabilitására. A névváltoztatás is főként ehhez köthető; a Diem névre váltással a Libra körül kialakult meglehetősen negatív légkört szerették volna eltűntetni.

A Diem Association a kritikáktól függetlenül már jövő januárban elindíthatja az első dollárhoz kötött stabilcoinját, melyet a tervek szerint több stabilcoin is fog követni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük