A Terra alapítójának köze lehet egy másik bukott stabilcoinhoz?

A Terra és a Basis Cash alapítója egy és ugyanaz a személy, legalábbis egy nemrégiben napvilágot látott jelentés szerint. Ha valóban beigazolódik a híresztelés, az kifejezetten rossz fényben tüntetheti fel a Terraform Labs vezérigazgatóját. Do Kwon-ra már így is rájár a rúd, azonban úgy tűnik még közel sincs vége megpróbáltatásainak. 

Bombaként robbant a hír a napokban, miszerint a UST stabilcoin árfolyama hihetetlen módon bezuhant. Az előzetes 1 dolláros árfolyamrögzítés is elúszott, s ha ez nem lenne elég, a Terra magával rántotta a testvér tokenjeként fémjelzett Lunát is. A fennálló szituáció az egész kriptovilágot megrázta és a többi kriptovaluta árfolyamára is rossz hatással volt.

Természetesen a Terra alapítója, Do Kwon, próbálja menteni a menthetőt – a tegnapi nap folyamán kiadta a UST helyreállítására vonatkozó tervezetet.

Azonban csak ezután jött a feketeleves, a Terra Labs egykori alkalmazottja szaftos részleteket árult el a cég vezetőjének érdekeltségeiről. A vállalat hajdani mérnöke, Hyungsuk Kang felfedte, hogy Do Kwon volt a Basis Cash egyik alkotója. A szóban forgó stabilcoin a tavalyi év során végérvényesen is csődöt mondott, azóta pedig teljesen eltűnt a süllyesztőben.

A stabilcoin egyébként 2020-ban jelent meg a piacon, 2021-ben azonban már le is húzta a rolót. Az amerikai dollárhoz való árfolyamrögzítés nem valósult meg és az eszköz elértéktelenedett.

„A Basis Cash semmiféle tesztelésen nem esett át és mi sem voltunk biztosak a dolgunkban. Kwon kísérletezni szeretett volna vele és azt mondta nekünk, hogy ez a UST próbaprojektje”, nyilatkozta Hyungsuk Kang.

A Terra is a Basis Cash sorsára jut majd?

A történelem ismétli önmagát? A UST befektetői bíznak abban, hogy ez nem fog bekövetkezni, a helyzet viszont a legkevésbé sem reményteli.

Mindenesetre, Do Kwon és csapata nyugalomra inti az elégedetlenkedő tömegeket. Elmondása szerint hosszú távú tervük sikeres lesz és újra felvirágoztatják majd a Terra stabilcoint.