A Trónok harca sztárja a bitcoinról kérdezett Twitteren – Elon Musk azt hitte, a Vajákban játszik

Ahogy elkezd rallizni a bitcoin, úgy jelennek meg a híres emberek is a kriptopiacon. Ez most sem volt másképp: a Trónok harca sorozatban Arya Starkot alakító Maisie Williams tegnap Twitteren kérdezett a bitcoinról. Válaszokat bőven kapott is rá – néhány reakció azonban egészen meglepő volt még nekünk is.

Elon Musk BTC vásárlásra biztatta a Trónok harca színésznőjét – csak éppen kicsit össze volt zavarodva, hogy ki is a színésznő

Maisie Williams, a Trónok harca sorozatból ismert 23 éves színésznő egy egyszerűnek tűnő szavazást tett közzé Twitteren tegnap. Az igen-nem válasz lehetőséget egy szimpla kérdés előzte meg: „Should I go long on bitcoin?”, azaz „Vegyem fel a vételi (long) pozíciót a bitcoinon?”.

A válaszok záporoztak is (Twitteren általában szeretik megosztani az emberek a véleményüket, még olyankor is, ha nem kérdezik őket; ilyenkor meg főleg), a kriptovilág jelentősebb alakjai pedig szintén azonnal reagáltak a fiatal színésznő kérdésére. A Gemini és a Binance kriptotőzsdék mellett például Mike Novogratz, a Digital Galaxy CEO-ja is válaszolt – a legérdekesebb nevek azonban messziről sem ők voltak.

Elon Musk Williams kérdésére csak ennyit reagált: „Toss a bitcoin to your witcher”. Ami természetesen remek szójáték, hiszen a Vaják sorozat „Toss a coin to your witcher” című ikonikus dalára utalt vele okosan Musk. Egyetlen pici probléma van ezzel – Maisie Williams nem a Vajákban, hanem a Trónok harca sorozatban játszott.

Williams is észlelte Musk zavarodottságát, válaszként pedig ennyit írt neki: „Hogy megy a blue origin?”. (Ha valaki lemaradt volna a poén csattanójáról: a Blue Origin Jeff Bezos repülőgépgyártással és űrkutatással foglalkozó vállalkozása, ami erősen hajaz a SpaceX koncepciójára.) Erre Musk már nem válaszolt – azért reméljük valaki azóta jelezte neki, hogy mi volt a probléma az eredeti válaszával. Mi csak egy mémmel tudtuk konstatálni a dolgot:

A Trónok harca sztárja a bitcoinról kérdezett Twitteren, Elon Musk azt hitte, a Vajákban játszik

A szavazás, amit a színésznő Twitteren tett közzé, még nem zárult le, azonban eredményében máris meglepő számokat láthatunk. A cikk írása idején több, mint 850 ezer szavazatot adtak le, amiből jelenleg csak kb. 46% az igen válaszok száma.

Maisie Williams nem az első Trónok harca sztár, aki a kriptovilág felé kacsintgat. Jerome Flynn, akit a GoT fanok Bronként ismerhetnek, már tavaly bejelentette, hogy tanácsadóként vesz részt egy vegán kriptóprojektben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük