A világ egyik vezető weboldalkészítő platformja kriptofizetési szolgáltatást integrált

A Wix.com nemrégiben bejelentette, hogy partnerségre lépett a kriptofizetésekre specializálódott CoinGate vállalatával. Ennek eredményeként a német, spanyol, litván és holland Wix-üzletek mostantól hozzáférhetnek a CoinGate e-kereskedelmi fizetési átjárójához.

A CoinGate szolgáltatását integráló kiskereskedők ezentúl Bitcoint (beleértve Lightning Network fizetéseket) és 70 másik kriptovalutát fogadhatnak el boltjaikban. Továbbá a vállalkozások által kapott összes digitális eszköz átváltható és kivehető majd fiat valutában, például euróban vagy dollárban egyaránt.

Az Európában vezető helyen álló CoinGate részéről elmondták, hogy az együttműködés ösztönözni fogja a többi vállalatot, hogy kihasználják a kriptovaluták előnyeit. Azzal indokolták, hogy ez lehetővé teszi számukra nagyobb számú ügyfélkör kiszolgálását, olyan embereket, akik csak kriptót használnak, vagy nem férnek hozzá hagyományos, például hitelkártyás fizetési módokhoz.

„A kriptovaluták világszerte elválaszthatatlanná válnak az emberek mindennapi életének valóságától. Célunk, hogy mindenki számára lehetővé tegyük a globális gazdaságban való részvételt, attól függetlenül, hogy rendelkeznek-e bankszámlával vagy használnak-e hitelkártyát. Úgy hiszem, hogy a Wixszel való együttműködésünk egy lépéssel közelebb visz minket a célunkhoz.” – mondta Justas Paulus, a vállalat vezérigazgatója.

Fontos megemlíteni, hogy a medvepiac ellenére az előző év folyamán tovább nőtt a kriptovalutás fizetéseket elfogadó kereskedők száma. Ez azzal járt, hogy az e-kereskedelemben ugyancsak megnőtt az ezekkel az eszközökkel történő fizetések száma is. A CoinGate-et használó vállalkozások több mint 927 000 tranzakciót bonyolítottak le, ami 2021-hez viszonyítva 63%-os növekedést jelent. Másrészt ezen tranzakciók felénél a világ legnépszerűbb kriptovalutáját, a bitcoint használták.

„Mivel világszerte több mint 300 millió kriptofelhasználó van, ezért amennyiben digitális eszközök fizetési módjával rendelkezik a vállalatod, az egy potenciális versenyelőnyben részesít.” – jelentette ki a vezérigazgató.