Hatalmasat ugrott a kriptós fizetések száma az e-kereskedelemben

A mostani medvepiaci helyzet ellenére 2022-ben tovább nőtt a kriptovalutás fizetéseket elfogadó kereskedők száma, emiatt pedig az e-kereskedelemben robbanásszerűen megnőtt a kriptós fizetések száma.

A litván székhelyű kriptovaluta-fizetési szolgáltató, a CoinGate január 4-én közzétett jelentése szerint a kriptotél ellenére 2022-ben tovább nőtt a kriptopénzek online tranzakciókra történő felhasználása.

A kutatás szerint a tavalyi évben a CoinGate-et használó kereskedők több mint 927 ezer tranzakciót bonyolítottak le, ami 63%-os növekedést jelent 2021-hez képest.

Továbbra is a bitcoin a legnépszerűbb fizetőeszköz

A CoinGate adatai alapján 2022-ben a kriptotranzakciók 48%-át bitcoinnal bonyolították le. Ez 7,6%-kal alacsonyabb, mint a 2021-es arány, ami arra utal, hogy az altcoinos tranzakciók növekvő száma minimálisan csökkentette a bitcoin dominanciáját a fizetésekben.

A bitcoin után egyébként az USDT volt a második legnépszerűbb kriptó 2022-ben, amelyet vásárlásra használtak, 14,8%-os aránnyal. Ezt követte az Ethereum 10,9%-kal, a Litecoin 9,6%-kal és a TRON 5,8%-kal.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a medvepiac ellenére a CoinGate a tavalyi évben 48%-os növekedést tapasztalt az újonnan regisztrált kereskedők számában 2021-hez képest. Ezzel olyan óriásvállalatok is felkerültek a kriptovalutás fizetéseket elfogadó cégek listájára, mint például a NordVPN.

A medvepiac ellenére sem csökkent a kriptós fizetések száma

A kereskedők által a kriptós fizetések elfogadása mellett felhozott legnépszerűbb érv minden évben ugyanaz: a banki szolgáltatásokkal nem rendelkező vagy a magánéletük miatt aggódó felhasználók biztonságosan férhetnek hozzá a különböző szolgáltatásokhoz, ami végül az eladások növekedését eredményezi. Ennek köszönhetően pedig a kereskedőknek kevés okuk van arra, hogy ne fontolják meg a kriptovalutás fizetések bevezetését.

Egyébként Justas Paulius, a CoinGate vezérigazgatója még decemberben elárulta, hogy a kriptovalutával való fizetések gyakoriságát nem csökkentette a kriptotél, csupán annyi történt, hogy megnőtt azoknak a felhasználóknak a száma, akik fiatpénzekhez kötött stabilcoinokat használnak.